Băsescu mai așteaptă până luni, când va reveni la Cotroceni

256
Băsescu mai așteaptă până luni,  când va reveni la Cotroceni - basescutraian2-1345736026.jpg
Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului se va întruni luni, de la ora 15.00, pentru citirea deciziei CCR de invalidare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. PDL propusese ca ședința să aibă loc astăzi, însă cererea a fost respinsă.

Conducerea Parlamentului a hotărât întrunirea plenului reunit pentru ziua de luni, astfel încât parlamentarii să aibă timp să vină în București, în vederea asigurării cvorumului de lucru.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat că luni va avea loc în plen doar o citire a deciziei CC, iar Parlamentul va lua act. Ulterior, decizia se trimite la Monitorul Oficial. Zgonea a explicat că motivul pentru care a fost stabilită ședința extraordinară pentru ziua de luni a fost aceea că mulți dintre parlamentari sunt fie în străinătate, fie în teritoriu în concediu.

"Chiar și o parte dintre colegii de la PDL au acceptat că este cea mai bună soluție, a fost propunerea pentru luni, la ora 15.00, sesiune extraordinară, la ora 14.00 grupuri parlamentare. După ora 15.00, după închiderea ședinței, care este una formală, liderii grupurilor parlamentare se vor reuni într-o ședință cu președinții celor două Camere pentru a discuta despre noua sesiune parlamentară și să găsim o soluție pentru a construi împreună o singură propunere pentru Avocatul Poporului", a spus președintele Camerei Deputaților.

Zgonea a mai precizat că toți liderii de grupuri parlamentare au susținut că pentru ziua de luni va exista o mobilizare pentru a fi prezenți majoritatea parlamentarilor la ședința de plen. 

"Eu cred că vor fi mai mult decât 50% plus unu parlamentari prezenți la ședința de luni la ora 15.00", a mai spus Zgonea.

El a fost întrebat dacă președintele suspendat, Traian Băsescu, va fi invitat la ședința de luni.

"Nu este obligatorie, nu are nicio legătură cu prezența domnului președinte Traian Băsescu. În momentul în care se citește hotărârea Curții Constituționale nu este obligatorie prezența președintelui suspendat sau a președintelui interimar", a explicat Zgonea.

De asemenea, Zgonea a menționat că, în opinia sa, de la momentul citirii deciziei Curții în plenul celor două Camere ale Parlamentului ar putea dura circa o oră până când documentul să fie publicat în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu să revină oficial în poziția de șef al statului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 August 2012
Stire din Politică-Administrație : Băsescu revine la Palatul Cotroceni
Pagina a fost generata in 0.3929 secunde