BEC a respins solicitările candidaților de a oferi dulciuri copiilor în campania electorală

283
Doi candidați au cerut Biroului Electoral Central aprobare pentru a oferi bomboane și dulciuri de Moș Nicolae și Crăciun. Argumentul lor forte a fost că sărbătorile au semnificație aparte pentru români și trebuie celebrate ca atare.


Gândindu-se că fix înaintea alegerilor va veni Moș Nicolae, un candidat s-a gândit că ar putea marca momentul într-un mod din care să poată profita și la nivel electoral. El voia să ofere dulciuri pe ambalajul cărora să fie imprimat numele său și sigla partidului pe care îl reprezintă. Argumentul său suprem a fost că nu se poate considera un cadou cu iz electoral, pentru că destinatari urmau să fie doar copiii, care oricum nu au drept de vot.


O altă solicitare primită de cei de la BEC a fost de la un candidat care se gândea să ofere bomboane pentru pomul de Crăciun care să aibă pe ambalaj chipul său și însemnele electorale ale partidului.
Biroul a respins, însă, ambele solicitări, în virtutea ordonanței care interzice oferirea de produse alimentare alegătorilor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 27 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : "MRU să iasă mai des în campanie"
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Copii de 5 ani, antrenați să fie ucigași
Pagina a fost generata in 0.4954 secunde