BEC a validat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale

403
Biroul Electoral Central a încheiat, ieri seară, procesul-verbal final privind rezultatul alegerilor prezidențiale de duminică, conform căruia Traian Băsescu a obținut cel mai mare număr de voturi. În aceeași seară, BEC a transmis procesul-verbal la Curtea Constituțională pentru validare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț, în cursul zilei de ieri, BEC a primit toate procesele-verbale de la birourile electorale de circumscripție din țară și din străinătate, care au fost validate. Conform procesului-verbal final întocmit de BEC, Traian Băsescu a obținut 5.275.808 voturi (50,33%), iar Mircea Geoană a obținut 5.205.760 voturi (49,66%).
Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 10.620.116. Dintre aceștia au votat în secții speciale 986.887 de persoane, iar urna mobilă a fost folosită în 47.189 de cazuri. Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 10.481.568, nule fiind declarate 138.476.
Procesul-verbal final care atestă câștigătorul alegerilor prezidențiale a fost semnat de toți membrii BEC, cu excepția reprezentantului PNL, Mihai Bălășescu, al alianței PSD-PC, Șerban Nicolae, și al PRM, Dan Zamfirescu, a confirmat Marian Muhuleț. Pe procesul-verbal cei trei și-au argumentat refuzul de a semna, invocând "numărul mare de fraude, vot multiplu, persoane inexistente, mită electorală etc".
Marian Muhuleț a declarat că refuzul reprezentanților celor patru partide de a semna nu influențează cu nimic procesul-verbal final, care trebuie semnat obligatoriu doar de președintele BEC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8861 secunde