BEJ Constanța, clarificări despre sancționarea primarului Vergil Chițac în privința urnelor

1437
2
BEJ Constanța, clarificări despre sancționarea primarului Vergil Chițac în privința urnelor - urne-1717865862.jpg

Articole de la același autor

Purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța, Vlad Jipa, a anunțat că primarul Vergil Chițac a fost sancționat de Autoritatea Electorala Permanentă ca urmare a nerespectării hotărârilor AEP.
Cu toate acestea, menționăm că, în aceste zile, Vergil Chițac este în concediu și toate atribuțiile de primar au fost delegate viceprimarului Ionuț Rusu.    

”USR a sesizat faptul că în secțiile de votare din Constanța sunt 3 urne, în loc de 5, astfel cum prevede legea. Ulterior, PSD a sesizat același lucru. Urmare a acestor sesizări, atât BEM Constanța, cât și BEJ Constanța au pus în vedere primarului Vergil Chițac să asigure existența a 5 urne de vot în fiecare secție din municipiul Constanța. Primarul Vergil Chițac a dat un comunicat de presă în care a explicat că este în regulă cu 3 urne de vot care au perete despărțitor astfel încât sunt transformate în 5 urne. Prefectura Constanța a achiesat la punctul de vedere al primarului și au solicitat punct de vedere de la AEP și de la BEC. Președintele AEP a transmis Primăriei, pe aceeași linie cu BEC Constanța și BEJ Constanța, faptul că trebuie să asigure 5 urne de vot în fiecare secție, pentru alegerile din 9 iunie 2024. Astăzi, 08 iunie 2024, reprezentanții AEP au verificat aleatoriu două secții de votare din municipiul Constanța. Urmare a verificărilor, s-a constatat faptul că sunt trei urne de vot în fiecare din secțiile verificate. S-a procedat la sancționarea contravențională a Primarului Constanței, Vergil Chițac, și s-a hotărât verificarea tuturor secțiilor din aria municipiului Constanța, la ora 18:00. Atât BEJ, cât și BEM și AEP au acționat gradual, în interesul superior al cetățeanului, astfel încât pe data de 9 iunie 2024 să se voteze în condiții de normalitate și în parametri legali”, a transmis purtătorul de cuvânt al BEJ Constanța, Vlad Jipa.



Comentează știrea

mod de lucru tipic romanesc
8 iunie

Nu e doar o persoana implicata, primarul. Primarul, raspunderea majora. Cum te apuci sa faci ceva major doar "dupa propria gindire" ? Normative pentru urne exista ? La constructorul de urne bezna total [intrebi pe cine trebuie], ca muncitorul executa ? Citi bani in plus pentru urne suplimentare ? Vezi aproape de limita ca nu e acceptabila solutia initiala ! [ desi reusesti oarecum initial sa convingi prefectul care vine cu o precizare desi validarea e in alta parte AEP, BEJ ... adica tot un nepriceput vine sa te lamureasca initial ]. Personal si eu as fi de acord cu compartimentarea, dar daca legea zice 5urne distincte, fara impartire, trebuie sa te conformezi ! Deja pt. mine e clara priceperea ! Aspectul bun e doar materialul semitransparent[poza], dar iar e pe normativ ?

mod de lucru tipic romanesc
8 iunie

Pe diferite aspecte daca nu se precizeaza mai faci si doar dupa propria gindire. Dar pe un eveniment major unde toti se uita, doar doar sa gresesti cu ceva. Pentru mine e fara sens, amatorism sau incompetenta cam asta ar fi definitia ! [ inclusiv si solutia cu urna dubla, ca era vorba de iaurt sa nu friga ... adica e mai sigur solutia clasica pe care o intelege simplu si batranica ... nu mai incerci atunci sa creezi tot felul de evenimente interpretative ]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7992 secunde