Big Brother de Constanța

757
Big Brother de Constanța - 42fb4f55c16363cbbdd9d66489f6676b.jpg
Cele 14 localități membre ale Asociației Zona Metropolitană Constanța ar putea beneficia de un sistem de monitorizare video în zonele cele mai aglomerate și cele mai vulnerabile. Proiectul este unul cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 1 milion de euro și trebuie depus până la sfârșitul lunii februarie 2011.

Siguranța cetățeanului în cele 14 localități din Zona Metropoli-tană Constanța ar putea crește în anii următori grație unui proiect european în valoare de aproxi-mativ 1 milion de euro. Potrivit purtătorului de cuvânt al asociației, Adrian Crăciun, proiectul este în prezent în fază de evaluare a nevoilor la nivelul fiecărei localități în parte, astfel încât să poată fi identificate punctele în care se resimte cel mai mult nevoia de monitorizare. Primarii au fost, fără îndoială, receptivi la proiect. Evident că cei mai mulți dintre ei s-au gândit, în primul rând, la zonele unde sunt amplasate instituțiile de învățământ.
Conform spuselor lui Crăciun, ar putea exista și localități în care, din cauza unor probleme de ordin tehnic, să nu se poată derula acest proiect. Însă, dacă își vor remedia problemele, vor beneficia și ele de sistemul de monitorizare.

Școlile constănțene rivalizează cu stațiunea Mamaia
În ceea ce privește municipiul Constanța, aici discuțiile preliminarii au vizat pe de o parte zona Peninsulară și stațiunea Mamaia, iar pe de altă parte intersecțiile aglomerate, implicit traficul rutier.
După cum a menționat Adrian Crăciun, reprezentanții Zonei Metropolitane înclină ca, pe lângă zona veche a orașului, în proiect să fie prinsă și stațiunea Mamaia. Șeful Poliției Comunitare Constanța, Vasile Bălan, se pare că susține însă amplasarea de camere în zonele aglomerate ale orașului, lucru, de altfel mai îndreptățit având în vedere că stațiunea Mamaia este populată timp de maxim trei luni pe an. Pe de altă parte, mulți dintre agenții economici din Mamaia au propriile sisteme de monitorizare video, pe când în Constanța școlile și intersecțiile au devenit cu adevărat puncte vulnerabile la capitolul siguranță. Nu în ultimul rând, ar trebui să se țină cont că investițiile în municipiul Constanța ar trebui să îi aibă în prim-plan pe constănțeni, nu numai stațiunea Mamaia.
Așa cum a menționat și purtătorul de cuvânt al Zonei Metropolitane, discuțiile au fost numai de principiu, rămânând ca, în funcție de argumente și contraargumente, să se ia mai târziu și o decizie finală.
Tot Adrian Crăciun a menționat că, având în vedere că proiectul este finanțat din fonduri UE, aparatura care va fi instalată va trebui să corespundă cerințelor europene.
Proiectul va trebui finalizat și depus până la sfârșitul lunii februarie 2011.

Localitățile membre ale Asociației "Zona Metropolitană Constanța" sunt: municipiul Constanța, orașele Năvodari, Ovidiu, Eforie, Murfatlar, Techirghiol și comunele Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Lumina, Tuzla, Agigea, Corbu și Poarta Albă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2237 secunde