Edilii constănțeni cotizează, anual, cu zeci de mii de lei pentru susținerea Zonei Metropolitane

628
Edilii constănțeni cotizează, anual, cu zeci de mii de lei pentru susținerea Zonei Metropolitane - 7b7eb29243deef56cc6cc710c5a88923.jpg
La începutul anului 2007 se puneau bazele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Constanța" (ZMC), persoană juridică fără scop patrimonial, de drept privat și de utilitate publică, menită să vină în sprijinul dez-voltării unităților administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociația.
Acum, din Zona Metropolitană fac parte municipiul Constanța, orașele Năvodari, Eforie, Ovidiu, Murfatlar, Techirghiol, comunele Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Lumina, Tuzla, Agi-gea, Corbu, Poarta Albă și județul Constanța.
Potrivit statutului asociației, mem-brii săi trebuie să plătească o cotizație/contribuție anuală. Pur-tătorul de cuvânt al asociației, Adrian Crăciun, a explicat pentru "Cuget Liber" că această contribuție este de 1,3 lei/cap de locuitor, luându-se în considerare numărul de locuitori ai fiecărei unități admi-nistrativ-teritoriale în conformitate cu datele celui mai recent recen-sământ. Adrian Crăciun a mai arătat că principalii membri cotizanți ai asociației sunt Primăria Constanța (cu o cotizație anuală de aproximativ 400.000 de lei) și Consiliul Județean Constanța (cu o cotizație anuală de aproximativ 125.000 de lei). Printre cotizanții semnificativi se numără și orașele Năvodari (aproximativ 33.000 de locuitori) și Eforie (aproximativ 10.000 de locuitori).
Adrian Crăciun a mai arătat că, în situația ideală în care toți membrii și-ar plăti la timp cotizația, asociația Zona Metropolitană Constanța ar trebui să ajungă la un buget de aproximativ 600.000 de lei. Însă există restanțieri inclusiv pentru anul 2009, precum Poarta Albă sau Cumpăna, care nu și-au acoperit nici acum cotizația. Reprezentantul ZMC a mai precizat că, pentru anul 2010, doar mu-nicipiul Constanța a reușit să plătească 200.000 de lei, respectiv cotizația pentru primele șase luni ale anului.
Cu banii proveniți din contribuțiile anuale ale membrilor, asociația își acoperă cheltuielile curente pentru chirie, utilități, telefoanele și salariile celor 17 angajați, precum și pentru editarea publicației lunare "Cronica Metropolitană" (în 3.000 de exemplare).
În aceste condiții financiare, Zona Metropolitană Constanța se găsește în imposibilitatea asigurării unui sprijin în cofinanțarea proiectelor europene, autoritățile locale suportând singure aceste cheltuieli.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4892 secunde