Bilanțul celor 49 de zile la Cotroceni petrecute de Antonescu

260
1
Bilanțul celor 49 de zile la Cotroceni petrecute de Antonescu - crinantonescu1-1346261299.jpg
Mandatul de președinte interimar al lui Crin Antonescu s-a încheiat oficial, iar Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni, asta după ce Parlamentul a luat ieri act de decizia Curții Constituționale de a invalida referendumul, informează Mediafax. 


Președintele "discret" pe care Antonescu îl promisese înainte de preluarea mandatului s-a concretizat în cele 49 de zile cât a stat la Cotroceni în 10 declarații de presă, 10 participări la interviuri televizate și la două megamitinguri USL. Ceea ce a putut fi observat cu ușurință, încă din primele zile ale mandatului, a fost riposta, uneori vehementă, la adresa UE și a Statelor Unite, de fiecare dată când acestea trimiteau mesaje critice spre București.


"Discreția" promisă de Crin Antonescu a luat sfârșit odată cu prima apariție, pe 13 iulie, într-o emisiune a Antenei 3, în care l-a acuzat pe Băsescu că "profită" de instituțiile statului. La același post de televiziune, președintele interimar a fost invitat de alte patru ori, pe 19 iulie, 25 iulie, 7 august și 13 august. De trei ori a fost în platou la Realitatea TV, pe 17 iulie, 26 iulie și 17 august, o dată la Digi 24, pe 23 iulie, și o dată la OTV, pe 26 iulie.


O altă promisiune încălcată de Antonescu a fost aceea a demisiei în condițiile în care Băsescu se întoarce la Cotroceni. Președintele interimar a revenit asupra deciziei într-o emisiune televizată, pe 25 iulie, pentru ca apoi s-o oficializeze pe 21 august după decizia Curții Constituționale de invalidare a referendumului.


În ceea ce privește îndeplinirea obligațiilor prezidențiale, în cele 49 de zile, Antonescu a semnat 87 de decrete și a promulgat 27 de legi.


Liderul PNL a fost numit oficial președinte interimar pe data de 10 iulie, la patru zile după ce Traian Băsescu a fost suspendat de Parlament. Preluarea mandatului, semnalată printr-un comunicat de presă, a fost urmată, în aceeași zi de o întâlnire cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, de o întrevedere cu directorii SIE și SRI, dar și de o conferință de presă. Abia instalat la Cotroceni, Antonescu a ținut să anunțe că nu va opera schimbări la Parchetul General și la DNA, și nici nu intenționează să-l grațieze pe Adrian Năstase pe perioada interimatului.

Crin Antonescu a încercat însă să-l schimbe din funcție pe directorul STS, Marcel Opriș, propunând în ședința CSAT de pe 19 iulie revocarea acestuia, pe motiv că i-a pus la dispoziție lui Traian Băsescu linii de comunicație speciale. Demersul său nu a avut însă succes, în condițiile în care în CSAT deciziile se iau prin consens, iar acesta nu a fost întrunit.


Crin Antonescu și-a concentrat declarațiile, fie că a fost vorba de cele oficiale, fie de cele făcute în cadrul emisiuni, pe atacuri concertate la adresa lui Traian Băsescu , dar și ale liderilor UE și SUA. Iritarea președintelui interimar a fost cauzată de calificarea operațiunii suspendării drept "lovitură de stat".


Comentează știrea

christian louboutin lamu
28 februarie 2014
christian louboutin lamu

christian louboutin schuhe wien Stiri Politică : Bilanțul celor 49 de zile la Cotroceni petrecute de Antonescu | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin lamu http://enterprisesoftsolutions.net/images/christian-louboutin-size-12.asp

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.64 secunde