Halterele constănțene înregistrează recorduri naționale și aduc medalii europene

309
Halterele constănțene înregistrează recorduri naționale și aduc medalii europene - laurapricop2-1346258304.jpg
Halterofilele de la CS Farul și Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", Ionela Broască și Laura Pricop și-au confirmat

încă odată valoarea,

la Campionatul European de Haltere rezervat juniorilor II, care are loc, zilele acestea, la Izvorani, București.

Cele două sportive au obținut șase medalii, dintre care una bronz, patru de argint și una de aur. Astfel, Ionela Broască (CS Farul, antrenor Angheluș Beșleagă) a concurat la categoria 48 kg, obținând bronz la smuls (63 kg), argint la aruncat (82 kg) și încă un argint la total (145 kg).

Laura Pricop (LPS "Nicolae Rotaru", antrenor Angheluș Beșleagă) a obținut tot trei medalii, concu-rând la categoria 53 kg: argint la smuls (71 kg), aur la aruncat (100 kg) și argint la total (171 kg). De asemenea, Pricop a stabilit două recorduri naționale, la aruncat și total.

"Avem o colaborarea foarte bună cu LPS "Nicolae Rotaru" vizavi de aceste sportive, însă pentru campionatul european, am decis ca Broască să concureze pentru noi, iar Pricop pentru LPS. Sperăm ca performanțele și eforturile fetelor să fie încununate prin participarea la Campionatul Mondial de Haltere", a declarat, pentru "Cuget Liber", expertul sportiv al CS Farul, Dumitru Mihăilescu.

Antrenorul sportivelor, Angheluș Beșleagă este mai mult decât mulțumit de ceea ce au realizat elevele sale la europene.


"Nu mă așteptam la această performanță din partea Laurei, s-a autodepășit cu mult. Nici nu mă gândeam să arunce mai mult de 90 kg, cred că a fost o surpriză și pentru ea. Au evoluat bine ambele sportive, sunt copii care reușesc de abia o încercare în tot concursul. Sportivele au avut o zi bună, au efectuat mișcările corect, concluzionând că și-au demonstrat măiestria", a declarat Angheluș Beșleagă.


În cazul în care se va califica, Pricop va participa și la Campionatul Mondial de Haltere, care se va desfășura la Kosice (Slovacia), pe 15 septembrie.


"Nu știm sigur dacă este calificată la mondiale, încă așteptăm un răspuns. Dacă va participa, se va bate cu două sportive bune din China, țară care domină categoriile de 44, 48 și 53 kg", ne-a mai spus Beșleagă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4125 secunde