Biroul Electoral Central a stabilit cum vor vota deținuții la alegerile locale

137
Biroul Electoral Central a stabilit cum vor vota deținuții la alegerile locale - becastabilitcumvorvota-1461257195.jpg

Articole de la același autor

Reprezentații Biroului Electoral Central au decis, ieri, ca persoanele deținute în baza unui mandat de arestare preventivă sau cele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile elec-torale pot vota la alegerile locale prin intermediul urnei speciale, dacă au domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială, iar în cazul municipiului Bucu-rești, în sectorul pe raza căruia se află penitenciarul sau locul de deținere. 


Cererile de votare prin intermediul urnei speciale se fac în scris și se depun la directorii penitenciarelor sau ai locurilor de deținere, cel mai târziu în preziua votării. Cererea trebuie datată și semnată olograf și va cuprinde numele, prenumele, data nașterii, codul numeric personal, domiciliul, seria și numărul actului de identitate. 


Potrivit BEC, cel mai târziu în ziua votării, până la ora 10.00, directorul penitenciarului sau al locului de deținere asigură depunerea cererilor la biroul electoral al secției de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deținere respectiv.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4435 secunde