Biroul Electoral Județean a decis ordinea candidaților la parlamentare pe buletinele de vot

966

Articole de la același autor

Biroul Electoral Județean a decis sâmbătă, prin tragere la sorți, ordinea de înscriere pe buletinul de vot a numelui candidaților propuși de partidele și alianțele politice, alianțele electorale și organizațiile minorităților cu reprezentare în Parlament, precum și a celor provenind din partidele și alianțele fără grup parlamentar. Evenimentul a avut loc în cadrul unei ședințe publice.
Astfel, potrivit ordinii stabilite prin tragerea la sorți, Alianța politică PSD + PC va ocupa primul loc pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, PNL locul doi, în timp ce PRM poziția a treia. UDMR va fi al patrulea pe buletinul de vot, iar ce PD-L, al cincilea. În ceea ce privește formațiunile politice neparlamentare, ordinea acestora pe buletinul de vot este următoarea: PNDC, PNG-CD și PPPS.
De menționat este și că, în contextul aceluiași eveniment, s-a stabilit, tot prin tragere la sorți, și ordinea candidaților independenți. În acest sens, primul aspirant la un mandat de parlamentar care va figura pe buletin este Stelian Duțu, în vreme ce Metin Cerchez se găsește la poziția a doua.
Totodată, BEJ a stabilit și ordinea de înscriere pe buletinul de vot a numelui candidaților propuși de organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, admise la nivelul Biroului Electoral Central, participante la alegerile generale. Ordinea celor 18 este următoarea: Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Asociația Macedonenilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Elenă din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Croaților din România, Asociația Italienilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România, Uniunea Sârbilor din România, Uniunea Armenilor din România, Partida Romilor "Pro Europa", Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Uniunea Bulgară din Banat - România, Asociația Liga Albanezilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România și Federația Comunităților Evreiești din România.
O machetă a buletinului de vot va fi afișată, potrivit președintelui BEJ, Adrian Oprea, în jurul datei de 15 noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8457 secunde