Pe 9 mai

Birourile electorale se vor completa cu reprezentanții partidelor politice

445
Birourile electorale de cir-cumscripție municipală, orășenească, comunală, inclusiv sectoarele municipiului București, vor fi completate cu reprezentanții par-tidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale, organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale pe 9 mai.

Potrivit unei circulare transmise de Biroul Electoral Central în teritoriu, numărul în funcție de care se va face ierarhizarea partidelor în vederea completării birourilor de circumscripție comunală, orășenească și municipală (de sector al municipiului București) este re-zultatul sumei dintre numărul de candidați ai partidului la consiliul local plus candidatul partidului la funcția de primar.

Completarea birourilor electorale de circumscripție se va face în ziua de 9 mai, cu reprezentanții partidelor, comunicați cel mai târziu la data de 5 mai, în ordinea descrescătoare a numărului de candidați, iar dacă nu se poate distinge (mai multe partide au același număr de candidați), prin tragere la sorți, în limita locurilor neocupate, efectuată de președintele biroului, în prezența reprezentanților partidelor în cauză.

Numărul în funcție de care se va face ierarhizarea partidelor în vederea completării birourilor de circumscripție județeană (a municipiului București) este rezultatul sumei dintre numărul total de candidați ai partidului la toate consiliile locale din județ (consiliile locale ale tuturor sectoarelor) plus numărul total al candidaților partidului la funcția de primar din județ (din sectoarele municipiului București) + nr. candidaților partidului la funcția de consilier județean (consilier în Consiliul General al Municipiului București) + candidatul partidului la funcția de președinte al consiliului județean.

Completarea biroului electoral de circumscripție județeană (a municipiului București) se va face tot pe 9 mai, cu reprezentanții partidelor.

BEC precizează că datele privind candidaturile la consiliile locale și primari vor fi transmise de biroul electoral de circumscripție comunală, orășenească, municipală (sector al municipiului București) către birourile electorale de circumscripție județeană (a municipiului București) cel mai târziu în data de 9 mai, orele 12,00.

Cel mai târziu până la data de 10 mai, orele 12,00, birourile electorale de circumscripție județeană vor transmite către BEC datele referitoare la candidaturile la CJ, precum și centralizarea pe județ a listelor complete. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2875 secunde