Boc i-a transmis președintelui că Guvernul este interesat de performanța instituțiilor deconcentrate

437

Articole recomandate

Premierul Emil Boc a declarat, la Cluj, că Guvernul este interesat de performanța managerială în toate instituțiile și pentru toate etniile, după ce președintele Traian Băsescu a sugerat că Guvernul, prin partidele aflate la putere, "poate vor mai reflecta" asupra ordonanței deconcentratelor.
Șeful statului, care s-a declarat din nou un "partizan fără rezerve" al descentralizării, a susținut creșterea autonomiei structurilor descentralizate. El a spus la Cluj, ca și în alte rânduri, că școlile și spitalele, ca și direcțiile agricole, ar trebui să treacă în subordinea autorităților locale.
Întrebat cum comentează criticile președintelui la adresa ordonanței privind desființarea posturilor de conducere a serviciilor publice deconcentrate, premierul a preferat să dea un răspuns generic. "Manageri performanți, oameni capabili să îndeplinească criteriile de performanță sunt în toate județele țării, în toate comunitățile. Sunt români de orice etnie care pot să ocupe aceste poziții. Deci, din acest punct de vedere pe noi ne interesează performanța manage-rială, respectarea indicatorilor de performanță, mai ales în condițiile acestea dificile de criză când trebuie să avem o cooperare foarte bună între centru și serviciile deconcentrate ale ministerelor", a explicat Boc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5767 secunde