După alegerile interne,

BPJ al PDL Constanța va intra la apă cu șapte membri

3464
BPJ al PDL Constanța va intra la apă cu șapte membri - 08b0ad8c2bba3a3b53abe73c7d5a797a.jpg

Articole de la același autor

Președintele Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Mircea Banias, a participat, ieri dimineață, la o scurtă ședință a Biroului Permanent Național. Parlamentarul constănțean a declarat, ulterior evenimentului, că data și locul Convenției Naționale în care va fi aleasă noua conducere a partidului vor fi decise în cadrul BPN-ului din 8 aprilie, urmând ca pe data de 9 aprilie să aibă loc Consiliul Național de Coordonare (CNC). De menționat este că în contextul CNC-ului va fi trasat calendarul alegerilor interne din teritoriu, având în vedere că se va merge, așa cum a fost stabilit la Colegiul Director din 21 martie, de jos în sus, altfel spus de la organizațiile de comune, orașe, municipii spre centru.
În ceea ce privește data alegerilor din PDL Constanța, Banias a explicat că subiectul nu a fost încă abordat, BPN-ul de ieri desfășurându-se într-un ritm foarte alert și că, totodată, mai multe se vor cunoaște ulterior datei de 9 aprilie. Chiar și așa, însă, senatorul PDL a precizat că, în organizația tomitană, "alegerilor vor avea loc, probabil, în ultima săptămână a lunii iunie".
Legat de evenimentele care se succed, în ultimul timp, în sânul Partidului Democrat Liberal, Banias a ținut să menționeze și că, ieri, a fost aprobat regulamentul de organizare în teritoriu, regulament conform căruia, odată cu alegerile din această vară, Biroul Permanent Județean al PDL Constanța va intra la apă cu șapte membri, mai exact, va reveni la formula de 29 de persoane: un președinte, doi prim vicepreședinți, doi secretari generali, 10 vicepreședinți și 14 secretari executivi. Reamintim că BPJ al PDL Constanța funcționează, încă din vara lui 2008, în formulă lărgită, ca urmare a scandalului care a marcat organizația în urmă cu aproximativ doi ani.

"Nu așteptăm să ne invite nimeni"
Tot ieri, liderul PDL Constanța a confirmat faptul că aspiră spre o funcție în conducerea centrală a partidului fiind vorba, mai exact, despre un mandat de vicepreședinte sau despre un fotoliu de secretar executiv. Întrebat dacă se bucură de susținerea vreunui membru marcant din garda de la centru a PDL, Banias a afirmat că problema nu se pune în acești termeni: "Nu așteptăm să ne invite nimeni în structura centrală de conducere".
În plus, remarcând că, în opinia sa, "este un interes comun ca democrat liberalii constănțeni să aibă un reprezentant în echipa centrală a partidului", senatorul constănțean, actual președinte interimar al organizației de la malul mării, a subliniat că va lua decizia privind posibila sa candidatură la centru și în funcție de rezultatele alegerilor județene. În ceea ce privește susținerea colegilor săi constănțeni pentru candidatura la o funcție în conducerea centrală, Banias a declarat: "Categoric voi avea susținerea colegilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5585 secunde