Budăi: Vom continua implementarea Legii salarizării indiferent de dorințele unora sau altora

218
Budăi: Vom continua implementarea Legii salarizării indiferent de dorințele unora sau altora - budai22172500-1561467884.jpg
Legea salarizării va continua să fie implementată, indiferent de discuțiile din spațiul public sau de dorințele unora sau altora, a declarat, marți, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, într-o dezbatere de specialitate organizată de Comitetul Economic și Social European (CESE).

"Am reușit, pentru prima dată la Consiliul Uniunii Europene, ca trioul de președinție România, Finlanda și Croația să asume acest lucru, adică egalitatea de gen și pe următoarele două semestre europene. Ne mândrim cumva aici că, în România, diferența de remunerare dintre femei și bărbați este cu mult sub media Uniunii Europene. Problema noastră, însă, este diferența de plată între angajații din România și cei din țările Uniunii mai dezvoltate. Practic, aici vedem împărțirea între capital și forța de muncă. Consider că aici mai avem încă mult de lucru. La nivel de Uniune Europeană, procentul este următorul: cam 60% către angajați, 40% către angajatori, numai că la noi e taman invers. La noi, însă, și randamentul muncii este mult peste media Uniunii Europene, iar asta spun cifrele Eurostat, nu sunt de la mine. Din punctul meu de vedere, resursele umane sunt cele mai importante, pentru că, fără resursa umană, fără noi, oamenii, nimic nu se poate întâmpla pe Pământ, bineînțeles cu ajutorul lui Dumnezeu. Vom continua implementarea Legii salarizării, nu renunțăm la acest lucru, indiferent de discuțiile din spațiul public sau de dorințele unora sau altora. Noi ne vedem de drumul nostru", a menționat Budăi.

Ministrul de resort a adăugat, totodată, că, în privința Legii dialogului social, "suntem într-un impas".

"Noi, ca și Guvern, am vrut să lăsăm cumva părțile să se înțeleagă, patronatele și sindicatele. Noi am crezut că se va ajunge la un moment dat la un echilibru, dar se pare că nu... Atunci va trebui să o tranșăm cât mai repede, să nu o lungim prea mult", a spus oficialul.

Budăi a vorbit, de asemenea, despre reducerea decalajelor de dezvoltare dintre statele membre ale Uniunii Eurpene pentru o convergență economică reală.

"Vreau să vă asigur că România crede foarte mult în valorile europene, în tot ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, per total, și ceea ce reprezintă pentru noi acest lucru. Este foarte important de spus că eu cred că noi am demonstrat prin ceea ce am făcut la Președinția Consiliului Uniunii Europene că promovăm foarte mult principiile Uniunii Europene și, mai mult decât atât, contribuim și la consolidarea lor. Trebuie ca pe viitor să ne consolidăm și să ne concentrăm cu toții pentru reducerea decalajelor de dezvoltare dintre statele membre pentru o convergență economică reală. Toate statele trebuie să acceadă spre această convergență și să avem un din ce în ce mai mic gap între țările estice și cele vestice", a subliniat demnitarul.

Grupul "Lucrători' al Comitetului Economic și Social European (CESE) organizează, marți, ședința extraordinară cu tema "Drepturile lucrătorilor și convergența socială: o Europă a valorilor comune'.

Comitetul Economic și Social European este o organizație cu rol consultativ, instituit prin Tratatul de la Roma din anul 1957. Comitetul are 350 de membri din toate statele membre, care sunt numiți de Consiliul Uniunii Europene, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3302 secunde