"Bugetul anului 2012 trebuie să fie extrem de prudent"

472
Președintele Traian Băsescu a declarat luni, într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, că bugetul anului 2012 trebuie să fie extrem de prudent, mai ales pentru că finanțarea deficitului este extrem de scumpă.
"La 1 august CDS-ul României pentru împrumuturi pe 5 ani era 137 de puncte de bază, o indicație cu privire la dobânzile care s-ar aplica pentru creditare. La 26 septembrie era de 377 de puncte de bază, fără ca România să fi făcut niciun pas greșit. Este o conjunctură economică ce ne obligă la prudență", a spus Traian Băsescu.
"Eu nu împing responsabilitatea dificultăților numai pe întârzierea în luarea unor decizii pentru Grecia. Și Guvernul României are resurse suficiente de credibilizare și una din resursele foarte puternice este legată de absorbția mai rapisă a banilor europeni, ceea ce înseamnă că cei cu responsabilități politice trebuie să se ocupe mai bine de acest lucru. Nu numai întârzierile sunt o problemă, ci și urmărirea banilor deja cheltuiți", a mai spus Băsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9876 secunde