Bulevardul Năvodari, luminat cu ajutorul panourilor fotovoltaice

216

Articole de la același autor

Reprezentanții autorităților publice locale din Năvodari au pornit, recent, iluminatul pe panouri fotovoltaice, ceea ce înseamnă mai multă economie de energie electrică, eliberând o parte din rețeaua orașului. Potrivit celor de la Primăria Năvodari, printre alte avantaje ale acestui sistem de iluminat se numără și protecția mediului prin scăderea emisiilor poluante. Totodată, se încearcă și reducerea dependenței de importurile de energie primară. Practic, intenția autorităților locale este ca întreg iluminatul public din Năvodari să fie schimbat și să se treacă pe panouri care folosesc energia solară. Astfel, în tot orașul ar urma să fie montați 1.600 de stâlpi noi, alături de 2.700 de corpuri de iluminat, care vor fi montați pe stâlpii deja existenți. Întreaga investiție presupune un efort financiar în valoarea de nouă milioane de euro, bani ce pot veni din finanțare europeană.


În altă ordine de idei, reprezentanții Primăriei Năvodari au anunțat că s-au finalizat lucrările de extindere a rețelei electrice de interes public în zona străzilor Ceferistului - Stadionului, alei acces.


În concluzie, cei interesați de racordarea locuințelor la rețeaua electrică sunt așteptați la sediul companiei S.C. Enel Distribuție Dobrogea S.A., situat pe Strada Nicolae Iorga 89A, Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.423 secunde