Cât vor plăti constănțenii factura la căldură pe luna aprilie. Decizia, la mâna consilierilor

1021
Cât vor plăti constănțenii factura la căldură pe luna aprilie. Decizia, la mâna consilierilor - catvorplaticonstantenii-1459188521.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța se reunesc, mâine, în ședință ordinară. Printre alte proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, aleșii locali îl vor lua în discuție și pe cel inițiat de viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, proiect ce prevede completarea HCL 252/22.10.2015 privind prețul local al energiei termice facturată populației în sezonul rece 2015-2016. 


Recent, reprezentanții Primăriei Constanța au făcut un memoriu justificativ privind completarea hotărârii din luna octombrie a anului trecut privind  aprobarea prețului local al energiei termice facturată populației din municipiul Constanța pentru sezonul rece 


2015-2016. Practic hotărârea în cauză votată de aleșii locali, anul trecut, prevede prețul pentru distribuirea căldurii până la sfârșitul lunii martie 2016. 


Cum cei cu atribuțiuni în domeniu au informații certe că temperaturile nocturne în prima parte a lunii aprilie se vor menține scăzute sub 10 grade Celsius, ceea ce va necesita furnizarea de energie termică pentru încălzire, con-silierii locali se văd nevoiți să ia o nouă măsură în acest sens pentru ca popu-lația să nu stea în frig, dar nici să simtă foarte mult această cheltuială. 


"Luând în considerare faptul că bugetul local al municipiului Constanța dis-pune de sume necesare subvenționării energiei termice furnizate populației, iar sumele rămase neconsumate la finele lunii martie ar acoperi subvenția pentru aprilie și mai, se propune menți-nerea prețului local al energiei termice facturată populației din municipiul Constanța la valoarea de 250 lei/gigacalorie inclusiv TVA pentru luna aprilie", se spune în expunerea de motive. 


Totodată, în document se prevede că de măsura propusă vor beneficia 68.559 apartamente și 1.135 case în care locuiesc în total 177.729 de constănțeni. 


În luna octombrie a anului trecut, viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău, a propus aleșilor locali sta-bilirea prețului de facturare a energiei termice furnizate populației, în municipiul Constanța, la suma de 250 lei gigacaloria. El a explicat că, practic, prețul legal este de 383 lei gigacaloria, dife-rența urmând să fie suportată din buge-tul Primăriei Constanța. 


"Propun ca prețul local de facturare să fie de 250 lei. Prețul este valabil pentru toți constănțenii. La acesta se adaugă și subvențiile pe care le susțin și care sunt în funcție de venituri", a explicat Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5537 secunde