"Călin Popescu-Tăriceanu a încălcat grav Statutul PNL"

166
Călin Popescu-Tăriceanu și colegii care susțin organizarea de alegeri pentru desemnarea unui alt candidat la prezidențiale au încălcat Statutul Partidului Național Liberal, a declarat, într-o conferință de presă, președintele PNL, Crin Antonescu.

El a spus că se pronunță împotriva excluderii acestora din partid, fiind adeptul unor discuții clare și deschise în forurile de conducere ale PNL.

"Dar faptul că mă pronunț împotriva excluderii în acest moment nu înseamnă că nu apreciez că s-a încălcat grav Statutul. Dar este unul dintre motivele pentru care am și solicitat convocarea acestui congres, pentru a lămuri aceste lucruri și, în speranța că, lămurindu-se, evităm și excluderi pe care nimeni nu le dorește. Nu e vorba numai de imaginea, ci de interesele fundamentale ale partidului, de strategii, de angajamentele publice. Președintele partidului, conform normelor din Statut și celor care vor fi adoptate la Congres, este garantul respectării Statutului, dar prin nicio prerogativă președintele nu are dreptul de a exclude sau de a împiedica - drept de veto - excluderea cuiva. Problema care se pune este dacă acești oameni, a căror muncă e călcată în picioare, vor tolera", a afirmat președintele PNL.

Antonescu a reamintit că, la momentul constituirii Uniunii Social Liberale, a existat o dezbatere serioasă în PNL, existând o susținere unanimă, inclusiv prin votul lui Călin Popescu-Tăriceanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Tăriceanu nu va rupe partidul niciodată"
Pagina a fost generata in 0.2983 secunde