Călin Popescu-Tăriceanu pledează pentru reluarea activității în societate

330
Călin Popescu-Tăriceanu pledează pentru reluarea activității în societate - ddd-1586192834.jpg
Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a pledat luni pentru reluarea imediată a activității, Parlamentul putând fi "un bun exemplu pentru întreaga țară", potrivit Agerpres.

"Nu înțeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administrația, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu președintele Camerei Deputaților, cu vicepreședintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înțeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toți funcționarii, toți parlamentarii, haideți să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu niște minime măsuri de siguranță putem să reluăm activitatea. Și cred că ar fi și un exemplu bun pentru întreaga țară. (...) Toată lumea își pune problema să reia activitățile economice cu instituirea măsurilor sanitare absolut necesare. Mergem pe politica pe care am văzut-o: pas cu pas", a afirmat luni Tăriceanu la Antena 3.

Întrebat dacă activitatea trebuie reluată după ce se iese din starea de urgență, Tăriceanu a răspuns: "Inclusiv atâta vreme cât este instituită starea de urgență. Starea de urgență creează niște obligații, suspendă anumite drepturi. Nu toate sunt în regulă că au fost suspendate (...) Reluarea activităților se poate face chiar atâta vreme cât este instituită starea de urgență".

Potrivit lui Tăriceanu, activitățile trebuie reluate "peste tot", iar pentru cei suspecți de infectare trebuie păstrată izolarea la domiciliu. "Nu știu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activitățile (...) Activitățile trebuie reluate - întreprinderile mici și mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paște de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu știm cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activitățile. Starea de urgență nu presupune că blocăm totul și stăm paralizați", a adăugat Tăriceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5349 secunde