Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța, transformat în "Parcul Seniorilor"

372

Articole de la același autor

Căminul pentru persoane vârstnice situat pe strada Unirii, în zona Faleză Nord, va beneficia de o reabilitare în valoare de 6,2 milioane de lei, urmând a fi extins și modernizat cu bani europeni.


Potrivit documentației aferente proiectului, valoarea totală a inițiativei este de aproximativ 6 milioane de lei, din care UE va aloca 4 milioane, Guvernul României aproximativ 900.000 de lei, iar Primăria Constanța 101.773 de lei. 

Astfel, lucrările vor cuprinde extinderea clădirii cu un nou corp de tip P+2E. Acesta va cuprinde camere de cazare, cabinete medicale, spații de depozitare și un spațiu de socializare și festivități pentru persoanele cazate în cămin și invitații acestora. 

Tot ca parte a acestui proiect, clădirea va beneficia de dotări speciale, va fi amenajat spațiul verde din jurul imobilului, vor fi optimizate căile de acces, amenajată o parcare și vor fi montate surse alternative de utilități pentru reducerea costurilor. Durata de implementarea pentru această inițiativă este de 19 luni. 

"Proiectul este implementat în urma cererilor numeroase din partea persoanelor vârstnice care se adresează centrului nostru și care își doresc să beneficieze de serviciile noastre. Având în vedere că avem o experiență în ceea ce privește reabilitarea vechiului cămin care este construit din 1977 considerăm oportună și chiar foarte binevenită inițiativa de a extinde acest cămin, inclusiv pentru cazare, dar și pentru oferirea de servicii sociale, la centrul social. Când spun de oferirea de servicii sociale, mă refer la pensionarii cu pensii foarte mici și care se zbat în niște nevoi foarte mari la domiciliu", a precizat Doruța Giuglea, directorul căminului pentru persoane vârstnice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6222 secunde