Câmpeanu cere scuze că l-a învinovățit pe Băsescu pentru indemnizația mamei: Credeam că legea e la el

232
Câmpeanu cere scuze că l-a învinovățit pe Băsescu pentru indemnizația mamei: Credeam că legea e la el - campeanu-1349276940.jpg
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, și-a cerut scuze pentru faptul că l-a învinovățit pe președintele Traian Băsescu pentru întârzirea promulgării legii care majorează indemnizația mamelor și a explicat că abia ulterior a aflat că acest proiect de lege mai trebuie aprobat și de către Senat, informează Mediafax.

"Îmi cer scuze, am făcut o eroare, eu am înțeles că avem drept cameră decizională Camera Deputaților și, în clipa în care legea a fost semnată, am crezut că procedura s-a încheiat, dar ea trebuia semnată și la Senat și de aceea a mai întârziat...eu îmi cer scuze, am dat vina exclusiv pe domnul președinte și iată că de data asta nu a fost vinovat", a spus Câmpeanu, răspunzând unei întrebări a presei pe această temă.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, declarase luni, 1 octombrie, că nu știe de ce președintele Traian Băsescu nu a promulgat legea adoptată pe 25 septembrie de Camera Deputaților privind majorarea indemnizației la 85% de la 75% din cuantumul venitului net, în texul acesteia fiind prevăzută aplicarea începând de la 1 octombrie.

Câmpeanu a mai arătat că legea poate fi aplicată și de la 15 octombrie, având în vedere întârzierea promulgării.

Purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a precizat însă că Legea privind majorarea la 85% a cuantumului indemnizației pentru creșterea copilului nu a fost încă depusă pentru promulgare la Palatul Cotroceni.

"Respectiva lege nu a fost depusă încă la Administrația Prezidențială în vederea promulgării ei de către președintele României. Așa cum reiese în mod clar de pe website-ul Camerei Deputaților, legea se află încă la Secretarul General al Camerei Deputaților, unde a fost depusă în cursul zilei de ieri, 2 octombrie 2012", afirmă Bogdan Oprea, într-un comunicat de presă transmis miercuri, 3 octombrie.

Legea respectivă mai prevede menținerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum și renunțarea la condiționarea acordării concediului de creștere a copilului și a indemnizației de creștere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

Totodată, proiectul de lege flexibilizează perioada în care persoanele care primesc ajutoare sociale trebuie să achite impozite locale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Traian Băsescu a ajuns la Bruxelles
Pagina a fost generata in 0.2798 secunde