Campania pentru turul II începe vineri

444
Campania pentru turul II începe vineri - a5cb95da831a3dd5faa9d4fdf045a34e.jpg
În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1044/2009 privind programul calendaristic stabilit pentru alegerile prezidențiale, vineri, pe 27 noiembrie, va începe campania electorală pentru al doilea tur de scrutin.
Până la data de 28 noiembrie, Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, împreună cu reprezentanții serviciilor publice de radio și televiziune și cu participarea candidaților vor stabili orarul pentru campania electorală și repartizarea timpilor de antenă pentru accesul candidaților la serviciile publice de radio și televiziune.
Apoi, Biroul Electoral Central trebuie să comunice, în scris, Regiei Autonome "Monitorul Oficial" și Curții Constituționale ordinea de înscriere a candidaților și a semnelor electorale ale acestora în buletinul de vot. Pentru această etapă, BEC va ține cont de ordinea numărului de voturi valabil exprimate la turul I de scrutin.
Cu cel puțin cinci zile înainte de cel de-al doilea tur de scrutin, cel mai târziu 1 decembrie, Centrul Național de Administrare a Bazelor de Date privind Evidența Persoanelor va tipări și pune la dispoziția primarilor, într-un exemplar, copiile de pe listele electorale permanente, actualizate, care cuprind alegătorii din fiecare secție de votare.
Distribuirea către președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare a buletinelor de vot, a ștampilelor de control și a ștampilelor cu mențiunea "VOTAT", a formularelor pentru înche-ierea proceselor-verbale și a celorlalte materiale necesare desfășurării procesului electoral se va realiza cel mai târziu pe 4 decembrie.
Campania electorală se va încheia pe 5 decembrie, la ora 7.00.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6363 secunde