Candidații care au câștigat în colegii ar putea intra în Parlament

545
Conducerea PDL a discutat, ieri, despre modificarea legislației electorale, astfel încât alegerile parlamentare să fie câștigate de candidații care obțin cel mai mare număr de voturi în colegii, a anunțat purtătorul de cuvânt al partidului, Sever Voinescu.
"Suntem partizanii ideii ca parlamentarul sau candidatul care obține cele mai multe voturi într-un colegiu să meargă în Parlament. Cu alte cuvinte, să terminăm cu această situație în care prin fel de fel de calcule avem reprezentanți ai unui colegiu care au luat locul 2 sau chiar 3 în alegeri", a explicat Sever Voinescu.
El a precizat că democrat-liberalii doresc modificarea legii electorale astfel încât aceasta să răspundă cel mai bine criticilor aduse actualului sistem electoral. Sever Voinescu a precizat că principala critică se referă la desemnarea parlamentarului care reprezintă un colegiu.
Voinescu a precizat că la ședința BPN nu s-a discutat despre pragul electoral, dar s-a discutat despre proiectele legislative care urmează să fie analizate în coaliție și care sunt legate de administrația publică locală. Potrivit lui Voinescu, PDL susține în continuare alegerea primarilor din primul tur, precum și ideea că primarul trebuie să conducă lucrările Consiliului Local.
"S-a stabilit ca până la vacanța de vară, după consultarea coaliției, după forjarea acestor proiecte legislative în guvern, ele să fie aduse în Parlament", a adăugat Sever Voinescu, referindu-se la proiectele legislative vizând administrația publică locală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Martie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Constanța are jupân!"
Luni, 14 Martie 2011
Stire din Politică-Administrație : Paul Brânză știe să piardă
Pagina a fost generata in 1.5224 secunde