Candidații la prezidențiale vor beneficia de timpi de antenă egali

210
Timpii de antenă la serviciile publice de radio și televiziune pentru candidații la alegerile prezidențiale sunt egali pentru toți cei care au intrat în cursa electorală, a precizat ieri pentru NewsIn, deputatul PD-L Raluca Turcan.
Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit, ieri, timpii de antenă pentru accesul egal și gratuit al candidaților pentru funcția de președinte al României la serviciile publice de radio și televiziune. Conducerea Parlamentului a primit, de asemenea, informări din partea SRR și SRTV cu privire la emisiunile de dezbatere și buletinele informative și de promovare a candidaților înscriși în cursa electorală ce se vor desfășura în perioada campaniei electorale.
În cursa pentru alegerile prezidențiale au intrat 12 candidați, dintre care nouă susținuți de formațiuni politice și trei independenți. Astfel, vor candida: Crin Antonescu (PNL), George Becali (PNG), Kelemen Hunor (UDMR), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Mircea Geoană (Alianța PSD-PC), Traian Băsescu (PD-L), Ovidiu Iane (PER), Remus Cernea (Partidul Verde), Constantin Rotaru (PAS) și candidații indepen-denți Gheorghe Manole, Constantin Potârcă și Sorin Oprescu.
Campania electorală este permisă pe canalele de radio și televiziune în perioada 23 octombrie-21 noiembrie.
Mitingurile și întâlnirile electorale, conferințele de presă și alte activități de campanie ale candidaților la prezidențiale, difuzate în direct sau înregistrat la TV sau radio, vor fi considerate emisiuni informative de promovare electorală, potrivit proiectului discutat de CNA cu radiodifuzorii. Spoturile electorale ale candidaților vor avea durata de maximum 30 de secunde și trebuie să fie asumate în mod explicit, prin prezentare și conținut, de către candidați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5914 secunde