Candidatul PD-L contestă rezultatul alegerilor din Corbu

598
Candidatul PD-L la Primăria Corbu, Vasile Halici, s-a prezentat ieri dimineață la Biroul Electoral Județean, unde a depus o contestație împotriva rezultatului alegerilor locale din data de 01.06.2008, solicitând pe această cale renumărarea voturilor și verificarea listelor electorale suplimentare pentru alegerea Primarului și a Consiliului Local.
Democrat-liberalul susține că pe listele suplimentare au votat persoane care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani și că pe aceleași liste apar ca votanți persoane decedate.
De asemenea, Halici spune în contestația sa că în timpul votului s-a constatat că, persoane care votau fotografiau opțiunea electorală înainte de a introduce votul în urnă. Acest caz a fost constatat de Poliția Corbu și se efectuează în acest sens cercetări penale.
"După terminarea numărătorii voturilor, cheia procesului verbal nu se potrivea, motiv pentru care a fost refăcut procesul verbal menționându-se date nereale pentru a se încheia operațiunea de numărare și fără a se mai verifica voturile. Totodată, sacii cu voturile exprimate la cele trei secții de votare nu au fost sigilați la ieșirea din secția de votare și au fost lăsate până dimineața în microbuzul primăriei fără a fi păzite de organele de poliție, așa cum prevede legea", a mai adăugat Vasile Halici printre motivele pentru care cere anularea votului. Democrat-liberalul cere BEJ verificarea acestor informații, mai ales că diferența dintre el și câștigătorul alegerilor a fost de doar 27 de voturi.
De menționat faptul că alegerile pentru funcția de primar au fost câștigate, încă din primul tur, de liberalul Marian Gălbinașu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9155 secunde