Onaca a ieșit sub nivelul partidului

748
Rezultatele, fie ele și parțiale, de la alegerile locale de duminică au contrazis toate pronosticurile și previziunile democraților și liberalilor constănțeni, să nu mai vorbesc de cele ale lui Mincă sau Frățilă, care se și visau în turul doi.
Cert este că de la un partid de aproape 40 de procente la europarlamentare, PD-L Con-stanța a fost călcat în picioare de pesediști, care au obținut triplu decât ei. Despre scorul candi-datului Dorel Onaca nici nu are sens să vorbim, el fiind undeva cu mult chiar și sub nivelul partidului, și așa foarte scăzut. Dacă PD-L a luat în consiliul local 18 procente, Onaca nu a obținut decât 11%, potrivit centralizării BEJ după numărarea a 71% din voturi. Asta înseamnă că el nu a fost votat nici măcar de electoratul propriului partid.
Nici Manea nu a reușit să rupă gura târgului, însă el se încadrează în scorul partidului, undeva la 12-13 procente.
La Consiliul Județean, PD-L și PNL au stat un pic mai bine, însă nu au reușit să evite o înfrângere rușinoasă în fața PSD. Aici, can-didații au reușit să țină pasul cu partidul și chiar să îl tragă după ei.
Spre exemplu, Ion Popescu a obținut un 22% (după numărarea voturilor din 36% din secțiile din județ), cu două procente peste partid, deși a plecat în această competiție electorală cu o notorietate de nici 5 %.
Deputatul liberal Gheorghe Dragomir s-a clasat pe locul 3, cu 15-16 procente, cu puțin peste media PNL.
Ceilalți candidați parcă nici nu au existat, deși toți pozau în competitori pentru turul doi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7285 secunde