Care sunt provocările pe care România trebuie să le depășească

94
Care sunt provocările pe care România trebuie să le depășească - caresunt-1443610653.jpg

Articole de la același autor

Companiile din sectorul manufacturier care vor să investească identifică infrastructura drept una dintre provocările pe care România trebuie să le depășească, a declarat Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.


Brummell a declarat: "Companiile din Marea Britanie ar trebui să se axeze pe sectorul infrastructurii din România. Sunt mulți bani disponibili în ceea ce privește fondurile europene 2014-2020. 9 miliarde de euro sunt pentru proiectele privind infrastructura mare. Noi încurajăm Guvernul român să se concentreze pe prioritizarea nevoilor privind infrastructura. Sunt mari provocări privind dezvoltarea infrastructurii în România. Eu cred că dacă vorbiți cu multe companii din sectorul manufacturier de aici din România sau companii care caută să investească în acest sector vor identifica relativ slaba infrastructură drept una dintre provocările pe care România trebuie să le depășească". El a precizat că dezvoltarea infrastructurii este cheia în ceea ce privește oportunitățile de business.


"Cred că dacă vorbiți cu investitorii veți vedea că menționează legislația care nu este predictibilă, respectiv foarte multe ordonanțe de urgență care schimbă legislația. Asta este o arie pe care Guvernul trebuie să se concentreze", a mai afirmat ambasadorul. De asemenea, el este de părere că Direcția Națională Anticorupție a făcut o treabă bună, dar sunt în continuare provocări. "Corupția era identificată ca fiind o problemă când România a intrat în UE în 2007. De aceea a apărut Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV). Cred că a fost un progres bun. Organizațiile precum DNA au făcut o treabă bună în ceea ce privește corupția la nivel înalt, dar rămân în continuare provocări", a mai spus ambasadorul Marii Britanii la București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Mii de persoane cu HIV, în România
Pagina a fost generata in 0.596 secunde