Concurs Carmen Răducu și Marius Enescu, suspendați din funcție

1524

Articole de la același autor

Directorul Executiv al Casei Județene de Pensii, Carmen Răducu, precum și directorul Autorității de Sănătate Publică Județeană, Marius Enescu, sunt suspendați începând de astăzi din funcțiile publice deținute pentru a putea participa
la alegerile parlamentare.

Cei doi liberali se vor lupta pentru un loc în Senat. Carmen Răducu candidează în colegiul 4 ce cuprinde cartierele constănțene Palazu, Cireșica, Tic Tac, Brotăcei, Anadalchioi, Stadion, Tăbăcărie, Faleză Nord, Tomis 2, Badea Cârțan, Casa de Cultură, Tomis 1, Centru 2, Centru 1, Peninsulă. Potrivit unui comunicat de presă, pe perioada suspendării, funcția va fi ocupată de Constantin Birt, în prezent șef-serviciu Plăți Beneficii în cadrul instituției.
Marius Enescu este candidatul liberalilor pe colegiul 3 de la Senat ce cuprinde cartierele I.C. Brătianu, Faleză Sud, KM 5, CET, ICIL, Coiciu, Salvare, Inel 2, Viile, Medeea, KM 4-5, Centru 1 și localitățile Cumpăna, Agigea, Eforie, Techirghiol, Topraisar, Bărăganu, Valu lui Traian. El urmează să fie înlocuit de către directorul adjunct al Autorității, Tanța Culețu.
Dacă până la sfârșitul lunii august, funcționarii publici de conducere nu aveau voie să candideze la nici o funcție de demnitate publică decât dacă le încetau raporturile de serviciu, de la intrarea în vigoare a OUG 97/2008, ei pot candida cu condiția suspendării din funcția publică. Potrivit ordonanței, "prin derogare de la prevederile art. 34, alin. (3), din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, republicată, funcționarii publici de conducere pot candida la alegerile pentru Camera Deputaților și Senat cu condiția de a se suspenda din funcția publică pe perioada desfășurării campaniei electorale".
Funcționarii publici ar fi trebuit să depună deja o cerere de suspendare a raportului de serviciu până la începerea campaniei. Potrivit art. 95, alin. (3), din legea nr.188/1999 privind statutul funcționarilor publici, "cererea se face în scris, cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de data când se solicită suspendarea".
Pe perioada suspendării raportului de serviciu, autoritățile și instituțiile publice au obligația să rezerve postul aferent funcției publice. Ocuparea acestuia se face pe o perioadă determinată în condițiile legii.
Acest raport de serviciu se suspendă pe perioada campaniei electorale, până în ziua ulterioară alegerilor dacă nu este ales sau până la încetarea funcției eligibile sau a funcției de demnitate publică, în cazul în care funcționarul public a fost ales sau numit, potrivit art.
97 din Legea 161/2003. În cazul în care unul dintre ei câștigă în noiembrie, la încheierea mandatului demnitarului, funcționarul public va fi reîncadrat în funcția deținută sau într-o funcție similară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5624 secunde