Cartierul Baba Novac intră în era asfaltului. Primăria Constanța pune la bătaie 11 milioane de lei

940
1
Cartierul Baba Novac intră în era asfaltului. Primăria Constanța  pune la bătaie 11 milioane de lei - fondbabanovac-1503228169.jpg

Articole de la același autor

După ani de zile de noroaie, străzi înfundate și pline de gropi, iată că se pare că a venit rândul și noului cartier Baba Novac să intre în era asfaltului. 


Primăria Constanța pregătește documentația tehnico-economică pentru lucrări de asfaltare în această zonă, însă nu pe toate străzile. Astfel, în prima etapă, sunt luate în obiectiv Aleea Vâscului, str. Breaza, str. Crasna, str. Prislop, str. Alexandru Șteflea, str. Horia Grigorescu - tronson 2, str. Govora - tronson 2, str. Arnota. 


Investițiile private uriașe realizate în ultimii ani în noi complexe și cartiere rezidențiale și dezvoltarea urbanistică a Constanței au lăsat în urmă autoritățile locale, care, din lipsă de fonduri, proiecte sau doar din cauza birocrației, nu au putut ține pasul cu extinderea rapidă a orașului. Așa se face că în multe din cartierele nou înființate lipsesc încă cele mai elementare condiții: asfalt, iluminat, apă sau canalizare. Primăria Constanța are însă în vedere investiții publice în aceste zone, astfel încât aceste decalaje cu restul orașului să fie eliminate cât mai repede. 


De mulți ani, locuitorii noului cartier Baba Novac reclamă că nu beneficiază de condiții civilizate de viață, utilitățile publice din zonă fiind fie mult subdimensionate, fie inexistente. Însă, cea mai mare problemă a constănțenilor care locuiesc în zonă este lipsa asfaltului. Astfel, la fiecare ploaie, străzile se înfundă cu noroaie, unele devenind aproape impracticabile. 


Vestea bună pentru ei este că, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal, din data de 25 august, primarul Decebal Făgădău va propune spre vot aleșilor locali un proiect de hotărâre ce vizează demararea unui proiect pentru asfaltarea unor străzi din cartierul Baba Novac. În primă fază, consilierii locali vor trebui să aprobe documentația tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate pentru lucrările de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanța – cartier Baba Novac - etapa I, care cuprinde arterele: Aleea Vâscului, str. Breaza, str. Crasna, str. Prislop, str. Alexandru Șteflea, str. Horia Grigorescu – tronson 2, str. Govora – tronson 2, str. Arnota.


"În cartierele noi ale municipiului Constanța, urmare a dezvoltării acestora, este necesar să se execute lucrări pentru realizarea străzilor ce asigură circulația în zonă. Având în vedere că infrastructura unei localități reprezintă unul din criteriile de calitate ale civilizației, pentru crearea unor condiții mai bune pentru desfășurarea activității populației, pentru scăderea accidentelor rutiere este necesară modernizarea străzilor în noile amenajări urbanistice. (…) Străzile noi care urmează a fi realizate sunt situate în cartiere noi și au funcționalitate distinctă, iar promovarea acestora se va face cu respectarea legislației în vigoare cu privire la investițiile realizate din fonduri publice. Inițial a fost aprobată o valoare estimativă pentru 33 de străzi, respectiv 11,8 milioane lei", se arată în expunerea de motive a primarului Decebal Făgădău.


De menționat este faptul că aceasta este doar prima etapă în demararea proiectului de asfaltare a străzilor din cartierul Baba Novac. Astfel, municipalitatea mai are mulți pași de parcurs până în momentul în care lucrările vor demara propriu-zis.


Comentează știrea

jj
21 august 2017
jj

De ce nu incep si ei dintro parte cu toate nu inteleg. Aleg niste alei si stradute din mijloc care fac legatura cu altele neasfaltate. Pai nu vor fi pline de noroi pe asfalt? Strada aia de langa lidl e de acces spre favelele noi, circula toti pe ea, dar noroi cat cuprinde. Bv fagabaou!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.587 secunde