Decebal Făgădău, cu ochii pe angajații Primăriei. "Mitul tătucului trebuie să nu mai existe"

1981
12
Decebal Făgădău, cu ochii pe angajații Primăriei.

Articole de la același autor

Primarul Decebal Făgădău este decis să schimbe lucrurile în instituția pe care o conduce și, pe cale de consecință, a propus modificarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate, iar consilierii locali au votat favorabil.

Drept urmare, după cum reiese din documente, numărul maxim de posturi pentru municipiul Constanța este de 1.179. Dintre acestea, 800 de posturi fac parte din aparatul de specialitate al primarului. La rândul lor, acestea sunt împărțite astfel: 527 în structurile din cadrul aparatului de specialitate al primarului, 249 de posturi la Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale bugetului local și 24 de posturi la Muzeul de Artă Populară. Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor va cuprinde 49 de posturi, Compartimentul pentru implementare proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile va avea 10 posturi, iar Poliția Locală - 320 de posturi.

"Organigrama a suferit de-a lungul ultimilor ani doar modificări de formă, nicidecum una de fond. De data aceasta am venit cu o modificare de fond a organigramei și am operat modificări la toate cele 13 direcții ale aparatului. Îmi doresc ca activitatea de administrare să fie una din ce în ce mai performantă și pentru acest lucru am înființat o singură direcție care se ocupă de direcțiile publice. Erau împărțite atribuțiile în vreo 3-4 direcții. Această direcție se va ocupa de tot ce înseamnă partea de vizibilitate a activității aparatului meu de specialitate. De asemenea, am crescut organigrama la direcția de urbanism. Știu că au fost depășiri de termene în eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire. S-a schimbat și contextul legislativ național. S-au aprobat și regulamente locale. Dorim ca dezvoltarea orașului să intre într-o altă logică, într-una planificată, nu în una în care răspundem nevoilor investiționale de moment", a spus primarul Decebal Făgădău.

Edilul a mai explicat că s-au operat direcții la partea de studii, prognoze, analize, planificare deoarece este o componentă esențială în orice proces managerial.

"Compartimentul de turism cu cel de studii și prognoze vor inventaria operatorii economici de pe raza municipiului, structurându-i în funcție de obiectul de activitate, de numărul de angajați, de cifrele pe care le dezvoltă. Este extrem de important ca în momentul în care vine un investitor în Constanța și dorește să își autorizeze o activitate să primească nu doar un set de documente pe care să le aducă, este esențial să primească și un set de informații care să-l ajute să își prognozeze etapele de dezvoltare a afacerii pe care vrea să o facă cât mai corect", a mai explicat primarul Constanței.

Printre altele, șeful administrației publice locale a spus că va dura mult până se va schimba mentalitatea, atitudinea și se va ajunge la rezultat, dar a vrut să arate prin noua organigramă determinarea sa și sprijinul pentru toți operatorii economici onești de pe raza municipiului.

Angajații, recompensați sau sancționați

Câți dintre constănțeni nu au fost măcar o singură dată la primărie și au plecat mai nelămuriți de cum au venit pentru ca apoi să vină și să sesizeze mass-media? Asemenea probleme ar trebui să dispară! În consecință, nici angajații primăriei despre care se tot spune că mută hârtiile dintr-un birou în altul, iar la ora 16.00 "rup" ușa instituției să plece acasă, nu scapă de lupa primarului.

"Am hotărât să se dea testări, se va lucra la regulamentul de organizare și funcționare din el vor coborî fișele de post și parametrii după care va fi analizată eficiența fiecărui angajat. Evident că vom introduce atât metode de bonificare pentru cei care lucrează cu randament, dar și măsuri de sancționare a celor ce nu-și fac treaba. Nu putem să schimbăm orașul, administrația dacă nu înțelegem cu toții că trebuie să tragem într-o singură direcție. Iar percepțiile acestea prin care eu lucrez la stat, în executiv, eu sunt primăria, trebuie să înceteze. Fiecare dintre ei, în momentul de față, reprezintă o rotiță în aparatul de specialitate al primarului. Nu mă voi bloca într-un angrenaj de o rotiță. Cine înțelege să-și facă treaba, probabil, va continua. Cine nu, probabil, va fi înlocuit! Că nu putem ține orașul în loc. Orașul are nevoie de un branding, trebuie să lucrăm la asta și eu voi cultiva orice vine de la constănțeni, mai ales punctele de vedere negative, doar așa putem realiza ceea ce ne propunem. Mitul tătucului trebuie să nu mai existe", a spus primarul Decebal Făgădău.

Pe de altă parte, el a atras atenția și a lăsat de înțeles că și constănțenii vor fi "educați". "Va fi un an în care nu voi mai fi așa popular, vom vorbi despre amenzi, taxe, gunoaie. Voi aduce în discuție puțin spre deloc problemele legate de sărăcie și mă voi axa pe dezvoltare. Este un principiu pe care trebuie să funcționăm. Vom avea alături 100 de noi polițiști locali, plus alte 200 de persoane care să vină și să lucreze cu noi. Nu vom crește organigrama și nici nu mărim fondul de salarii pe care l-am prevăzut la începutul anului, însă anunț că vom face recrutare. În 2020, orașul va fi altfel", a explicat șeful administrației publice locale din Constanța.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Karabas Barabas
2 august 2017
Orasul Gogomanilor

1. Domn primar noul brand al Constantei ar putea fi "Orasul Gogomanilor", asta mai ales din cauza aspectului .Cat ai fost viceprimar,primar interimar si acum primar ales asta ai creat ,un Oras al Gogomanilor.Constanta a ajuns precum orasul descris de Tolstoi in Buratino. 2.Despre urbanism- in cazul in care omul trebuie sa-si repare acoperisul,gardul etc in Orasul Gogomanilor are nevoie de autorizatie ( 6 luni astepti) plus ca platesti taxe.La o aruncatura de bat, se afla Cumpana,oras condus de o doamna tot din PSD.In Cumpana poti sa-ti faci reparatiile curente fara sa te doara capul fara nicio autorizatie. De ce acolo se poate si la noi nu?Cine este cel mai eficient manager in acest caz,Gogomanul Sef din C-ta sau doamna din Cumpana?Sa ne raspunda simpatizantii si membrii PSD. 3.Foarte bine ca angajatii rup usa la ora 16.00.Este dreptul lor,ii plateste cineva in plus? Ideea este ca in cele 8 ore de munca sa-si faca treaba cat mai bine.Tampenia asta cu " sa testam angajatii " este o prostie tipic romaneasca.Nu le da teste, ci target-uri.de ex. sa solutioneze un nr de x dosare pe luna.Fa audit intern si extern ,dar nu la misto asa cum se face in Romania.Eficientizeaza munca,domn primar invata din managementul european, nu din ala de Teleorman ,Giurgiu sau Buzau 4.Gogomanul sef , ne vorbeste de amenzi ,taxe si gunoaie.Primaria nu este in stare sa amendeze soferii de taxi care stau la japca la spital sau pe soferii care parcheaza pe trotuare( o normalitate in orasul Gogomanilor).Despre gunoi stim cum sta treaba,"prostimea" , adica noi, inclusiv si eu trebuie sa-i umplem buzunarele cu mai multi bani derbedeului de Martin de la Polaris,amicul de spritane al Gogomanului Sef. Taxe?Normal ca o sa creasca, gaurile din bugetul local tot "prostimea" le acopera 5." Vom avea alături 100 de noi polițiști locali" , asta de la sfarsit chiar mi-a placut.Asta da management de primar gogoman.In loc sa eficientizeze munca si sa faca mai sigur orasul prin implementarea unui sistem performant de supraveghere video asa cum au orasele civilizate ale Europei, Gogomanul sef mai angajeaza inca 100 de politisti locali.Probabil asta este lista de la partid cu rudele ce trebuiesc angajate sa taie frunza la caini. PS.In 2020 vom schimba iar brand-ul.Din Oras al Gogomanilor vom progresa la "Pointed Village"( orasul capetelor tuguiate) ca-n Oblio.

Mine
2 august 2017
..

Unde s-au vazut machidoni care sa faca treaba?angajatii sunt protejatii smecherilor si afaceristilor de carton. Asteptam sa ne spuna oaia sefa ce a facut pana acum si ce alte pomeni vin. Avem un oras mizerabil

Constantin
2 august 2017
Oras altfel

Tov primar uita de cartierul hc unde tiganii adusi de mazare au republica lor. Distrugerea orasului a fost facuta sistematic. Multumim pt tot tovarase. Pana in 2020 nu mai ramane nimic. Se construiesre peste tot nu mai sunt parcuri in mamaia sunt doar blocuri in oras nu sunt locuri de parcare civilizate nu sunt pasaje nu sunt semafoare inteligente orasul este murdar tiganii tai prieteni sparv seminte si iau ajutor social. Urmeaza extinderea cartierului hc in tot orasul . Si sa nu uitam de spit unde sunt sefi de sefi ca sa nu spui veniti de la oi

Centrul Constantei
2 august 2017
Si Turistii

Acum doua saptamani probabil veniti de la vreo nava cu pasageri din portul Constanta, am fost oprit pe langa magazinul Tomis de vreo 6 turisti nordici care m-au intrebat in Engleza unde este centrul? Asta, am spus! S-au uitat in jur si apoi nedumeriti la mine si am repetat da, asta este centrul! Apoi am cascat si eu ochii si intr-adevar noi Constantenii obisnuiti cu mizeria cotidiana, nu ne dam seama cat de inapoiat, bolnav si desuet este "centrul" orasului nostru, greu de descris si greu de comparat cu orice alt centru nu numai din Europa dar chiar din tara!

Bruce
2 august 2017
Idee

Domn Primar decat sa bajbai prin tot felul de necunoscute nu mai bine iti iei cu tine 2-3 martafloci din primarie si da-ti o fuga pana la Cluj sa vedeti cum au reușit aia sa aiba un oras occidental? Sunteti penibil rau, noi nu avem un sistem semaforizat inteligent, nu avem parcări dotate cu aparate de taxat, dar in schimb aveti planuri pt anul 2020!

Aivan
2 august 2017
Rip

Vom vedea, a zis orbul!

TOTEU
2 august 2017
Oras

Pentru "CentrulConstantei": eu am fost intrebat de turisti straini,cam in zona SPITALULUI de boli infectioase,in spatele acestuia,pe REPUBLICII,unde este un WC public,am cascat si eu ochii si i-am trimis la GARA,cale de 4-500m.Adoua oara ,pe la cinema POPULAR,am fost intrebat unde este un punct de informare turistica..desi am cascat iar ochii..de data asta gara fiind departe le-am spus "nix frostein " si m-am indepartat rusinat...Deci ce-i de facut...?

Vali
2 august 2017
In atentia DNA

Sistemul lui Mazare era corupt???...asta este supercorupt...toate angajarile in Primarie se fac cu spagi prin concursuri trucate...s-a umplut Primaria de makidoni incompetenti....Pripisi si Bratu snt binemersi la locul lor...Mereuta de la impartitul pachetelor a ajuns sa controleze milioanele de lei pe care ii dirijeaza catre firmele de casa...si bineinteles k el i-a totul gratis pentru terasa lui....ce viata!!!...DNAAAAA...

Se lucreaza
2 august 2017
Se lucreaza la imaginea lui Fagadau

Dupa ce si-a tras un salariu de nesimtit,Fagadau ne asigura ca el nu e ca Mazare.In urma cu un an,cand a castigat alegerile,Fagadau a pupat mana "tatucului" chiar in prima zi, in semn de respect si pretuire pentru cel care a fost si va ramane ilustrul primar Mazare.Primul gand al lui Fagadau a fost sa-i sarute mana lu' ta-su,mana celui care "l-a ales" mostenitorul clanului de baroni locali.Mai tineti minte ? Dar,asa cum spune un proverb romanesc,tiganul cand s-a vazut imparat intai pe ta-su l-a spanzurat.Fagdau,o lichea printre lichele. Uite-l pe Fagadau cum vorbeste el despre "tataia" al nostru,despre batranul Mazare.Fagadau vrea sa scape de imaginea pe care o are de mostenitor al clanului local.Si jurnalistii de la Cuget Liber sub pretextul ca sunt impartiali fac tot posibilul cu articole de genul asta,sa-l prezinte pe Fagadau intr-o noua lumina.Lucrati baieti,lucrati la imaginea lui Fagadau.Cand ii dati al doilea strat de vopsea sa nu uitati de lustru.

Nicu
2 august 2017
S-a terminat marea imparteala ?

De ce nu puneti camere de supraveghere in oras si in toate institutiile publice? Acopriti spaga si intelegerile intre smecheri....de asta pleaca toti din tara asta! O sa ramaneti doar voi si asistatii sociali!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.5097 secunde