"Categoric vor vota și cei de la PSD pentru interzicerea traseismului"

75

Articole de la același autor

Copreședintele USL, premierul Victor Ponta, a declarat luni că parlamentarii PSD vor vota "categoric" pentru interzicerea traseismului.

El a fost întrebat, înainte de ședința USL, ce se va întâmpla cu amendamentul privind interzicerea traseismului, în revizuirea Constituției.

"Asta categoric vor vota și cei de la PSD. Problema este că dacă o să avem vot pe liste nu mai poți să ai procedura aceea prin care în colegiu se face referendum și atunci se pierde mandatul pentru schimbarea partidului. Probabil că nu o să acoperim ceea ce s-a întâmplat de altfel și în acești ani cu primarii, știți, cei care nu și-au dat demisia din partid, dar de fapt erau în opoziție față de propriul partid. Probabil că rămâne acea singură portiță, dar oricum este un pas important pentru sancționarea traseismului politic și cred că vom vota. De altfel, este un punct asupra căruia ne-am înțeles", a răspuns Ponta, citat de Agerpres.

El a subliniat că încă nu există o hotărâre privind modul prin care vor fi aleși viitorii parlamentari.

"Încă nu avem o decizie în Parlament asupra modului în care se vor alege viitorii parlamentari, ca să nu mai vorbesc că nu poți să pui în Constituție că sunt (aleși - n.r.) uninominal sau sunt proporțional, legea electorală nu se pune nicăieri în Constituție", a spus premierul.

Victor Ponta a spus că Legea fundamentală nu trebuie să devină prea stufoasă și a adăugat că el nu dă recomandări.

"Eu nu dau recomandări. Am opinia, ca deputat și lider de partid, să nu facem o Constituție prea stufoasă și să nu schimbăm ceea ce nu trebuie schimbat, ceea ce este bun și acum", a arătat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5729 secunde