CCR: Toate atacurile din ultima perioadă echivalează cu desființarea Curții

232
CCR: Toate atacurile din ultima perioadă echivalează cu desființarea Curții - curteaconstitutionalafront-1341315983.jpg
Curtea Constituțională a României cere Parlamentului și președintelui să ia poziție față de măsurile ce se preconizează în ceea ce privește CCR, prin care se încalcă în mod flagrant Constituția, normele democratice și principiile statului de drept, cu consecințe grave, prin precedentul care se creează și prin deprecierea imaginii internaționale a țării.

"Toate atacurile din ultima perioadă echivalează cu desființarea Curții Constituționale în componența actuală, stabilită pe baza Constituției. Această măsură încalcă grav dispozițiile art. 145 din Constituția României, în care se prevede că pe durata exercitării mandatului judecătorii sunt inamovibili - adică nu pot fi revocați", se arată într-un comunicat al CCR transmis astăzi și citat de Agerpres.

De asemenea, CCR precizează că, având în vedere situația deosebit de gravă, atacurile fără precedent la adresa Curții și a judecătorilor săi, precum și amenințările cu revocarea lor, a sesizat Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Conferința Curților Constituționale din Europa, precum și celelalte instituții europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6525 secunde