Concurs CE a constatat probleme mai grave la Sofia decât la București în justiție

263

Articole recomandate

Experții Comisiei Europene au constatat probleme mai grave la Sofia decât la București în privința justiției și este posibil ca raportul din iulie să fie însoțit doar în cazul Bulgariei de o recomandare ce ar putea duce la blocarea fondurilor europene.
Fără să admită în mod oficial vreo comparație între Bulgaria și România, Comisia Europeană a trimis aceiași experți atât la București, cât și la Sofia, pentru a evalua reformele judiciare și lupta împotriva corupției și crimei organizate din cele două țări.
Impresiile după cele două vizite sunt modeste în privința României și ferme față de Bulgaria, care, la raportul din iulie, se poate aștepta la perspectiva înghețării fondurilor europene.
La București, pe partea de plusuri s-ar număra ministrul Cătălin Predoiu – "impresionant", dar fără sprijin politic, procurorul general Laura Codruța Kovesi, precum și activitatea Direcției Naționale Anticorupție, în ciuda presiunilor poli-tice, spune o sursă europeană fami-liarizată cu misiunea experților CE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6164 secunde