Concurs Partidele politice au liber la alianțe pe plan local

253

Articole recomandate

Președintele PD-L, Emil Boc, a declarat, ieri, la Galați, că filialele teritoriale ale partidului său au libertatea să negocieze majorități la nivel local cu orice formațiune politică, fără îndrumări de la centru, transmite corespondentul NewsIn.
Liderul democrat-liberal a precizat că, în prezent, partidul este preocupat exclusiv de evoluția sa în turul doi de scrutin și de formarea majorităților la nivel local. Cât privește acest din urmă obiectiv, organizațiile teritoriale au libertatea de a deschide colaborări cu orice formațiune politică, dacă este în avantajul PD-L. Președintele PD-L, Emil Boc, a declarat, ieri, la Galați, că, după turul doi, liderii centrali vor evalua rezultatele obținute la alegerile locale, iar în județele în care partidul nu a performat se vor lua măsuri care să asigure succesul la alegerile parlamentare din toamnă.
Și președintele PSD, Mircea Geoană, le-a dat liber social – democraților la alianțe la nivel local. El a declarat, ieri, tot la Galați, că, deși i-a "scos peri albi de multe ori", formațiunea social-democrată a devenit una democratică și vie, în care deciziile nu se iau exclusiv la nivel central, sugerând că filialele teritoriale pot forma alianțe cu orice partid.
Liderul social-democrat a lăsat astfel să se înțeleagă că filialele sunt libere să încheie alianțe cu orice partid pentru a asigura majorități la nivelul fiecărui județ. "Decizia și propunerea aparține organizației județene respective. În mod firesc, încercăm în fiecare județ să găsim majoritățile care să ne permită o bună administrare a respectivelor județe în următorii patru ani", a spus liderul PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8375 secunde