Ce a făcut ministrul Hellvig la Constanța

308
La inițiativa președintelui PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, secretarul general al PNL Eduard Hellvig, și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, vicepreședintele PNL Constanța, Gheorghe Albu, s-au întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Filialei Constanța a Partidului Național Liberal. Scopul vizitei ministrului Hellvig la Constanța a fost acela de a se întâlni, într-o ședință informală, cu primarii liberali din județul Constanța.
În cadrul întâlnirii, Hellvig a declarat că prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului sunt reprezentate de proiectele de infrastructură, cele care creează locuri de muncă, și nu acelea care risipesc resursele bugetare, precum bazinele de înot. El a adăugat că sunt totuși o serie de proiecte aflate într-o fază avansată de execuție și care urmează să fie finalizate pentru a nu se pierde investiția alocată în acest sens.
În ceea ce privește turismul, Eduard Hellvig a subliniat că, în prezent, la nivelul ministerului, se lucrează la un program național de susținere a turismului, în principal prin reabilitarea infrastructurii.
"În România, din păcate, turismul a fost susținut, în ultimii ani, din perspectiva promovării și nu din cea a infrastructurii", a precizat ministrul MDRT.
Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Gheorghe Albu, a dezbătut, împreună cu primarii liberali din județ, o serie de probleme legate, pe de o parte, de subvențiile în sectorul vegetal, iar pe de altă parte, de seceta fără precedent cu care se confruntă România în ultimele luni.
În ceea ce privește seceta, Albu a precizat că Ministerul Agriculturii va sprijini, prin schema de ajutor de minimis, atât firmele mici, prin schema de până la maximum de 7.500 de euro per plantație, cât și IMM-urile, cu 80% din valoarea pierderilor raportate la ultimii trei ani pentru cei care au plătită polița de asigurare și 50% pentru cei care nu au încheiate polițele de asigurare.
În altă ordine de idei, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii a anunțat că a fost inițiat ordinul de ministru privind înființarea Camerelor Agricole, în conformitate cu Legea 283/2010, modificată și completată prin Legea 122/2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Conferință la PNL Constanța
Pagina a fost generata in 0.337 secunde