Ce a înțeles PSD din furia românilor. Sau cât ar putea costa tăcerea unui popor

1721
12
Ce a înțeles PSD din furia românilor. Sau cât ar putea costa tăcerea unui popor - fond-1487086087.jpg

Articole de la același autor

Ce au înțeles cu adevărat politicienii de pe urma Ordonanței 13? Că nu pot face ce vor? Că nu își pot bate joc de poporul român după pofta inimii? Că atunci când poporul vorbește ei trebuie să tacă? Mă îndoiesc. Politicienilor nu le pasă nici cât negru sub unghie de toate acestea. Strada îi lasă rece. 


Oamenii ăștia refuză să vadă realitatea de dincolo de ușile partidului. Cei din stradă sunt mocofani manipulați de Facebook sau indivizi plătiți de Soroș. Tineri fără viitor, slugi umile într-o țară a parveniților. Strada se va risipi în curând, iar caldarâmul rece al democrației va fi cuprins din nou de nepăsare și uitare. 


Iar viitoarele alegeri îi vor găsi tot pe ei cu fruntea senină, zâmbind nevinovați de pe afișele electorale. Și din nou, cu o mână de voturi, vor conduce țara. Și din nou, cu o mână de fier vor strânge și mai tare grumazul firav al statului de drept, subjugând Justiția și toate celelalte instituții. Ne vom ruga ca bieți argați pentru o brumă de dreptate și un colț de pâine la porțile sultanilor din Teleorman sau Dolj. Așa ne privesc acești politicieni, ce ne măsoară demnitatea în pungi de zahăr și făină, și ne cumpără viitorul cu sticle de ulei și găleți roșii. 


Oare vor mai reuși? Chiar ne-am trezit din somn ca un popor unit și liber? Sau am trăit în stradă doar frânturi din reflexe ale unei societăți firave în apărarea unei democrații bolnave?


PSD a șters cu buretele ultimele două săptămâni. A resetat kilometrajul unui partid intrat în derapaj. Nu s-a întâmplat nimic, oameni buni! PSD a abrogat Ordonanța 13, PSD vă mărește salariile. Citeam postarea sponsorizată a deputatului PSD de Constanța, George Vișan. "Informare, nu manipulare", spunea acesta. 


Ca răspuns la furia străzii, deputatul ne arată câte a făcut mărețul partid pentru români în câteva zile: pensii mai mari, indemnizații, salarii dublate etc. Stimate domn, știi reclama de la Mastercard? Pentru noi, ăștia sunt bani. Pentru voi, e libertatea. Iar libertatea voastră e de neprețuit. Nu mai încercați să vă cumpărați bunăvoința românilor cu promisiuni electorale sau creșteri salariale, doar pentru a închide ochii la nelegiurile voastre. Fiți demni și guvernați țara cum e mai bine pentru români, nu pentru capitalul vostru de imagine sau alte interese de partid. Creșterile de pensii și indemnizații trebuie să aibă în spate realități economice și bani adevărați, resurse sustenabile, nu fumigene în umbra cărora să vă rezolvați problemele penale. 


De departe, PNL este prea slăbit pentru a ține pasul evenimentelor. Lipsit de reacție, de consistență în spațiul public, pare mai degrabă un spectactor la tot acest spectacol. Moțiunea lor de cenzură a fost doar un nou prilej de a-și arăta limitele. Nici nu înțeleg de ce au accepat să defileze la braț cu un nou eșec. Poate doar ca să dea prilejul PSD-ului de a mai bifa o victorie de palmares și o seară în plus de ofrande și laude la televiziunile de casă. 


Cu toate acestea, PSD a făcut o singură mare greșeală, pe care s-ar putea să o regrete. A trezit la simțire o imensă masă de români care până nu demult nu era interesată de politică, de votare. Oameni indiferenți, care nu se regăseau în ofertele electorale ale partidelor politice. Oameni care, acum, însă, s-au trezit. Iar PSD nu le e prieten.


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Georgescu
15 februarie 2017
ref articol

Mare atentie! Acum e un vid legislativ partial pe penal datorita ignorantei arătată deciziilor CCR. Daca scrieri un articol informati-va. Sau poate nu mai aveti subiecte de presa, jurnalisti cu mai mult de 2 neuroni?!

constanta
15 februarie 2017
asa da

S-a realizat ce era important cu aceste proteste , pacat ca strada pare ca a facut un pas in spate si nu a mers pana la capat ! Poate asta este blestemul nostru si dam vina pe tigan : mori ca tiganul la mal ! Pacat !

Sindbad
15 februarie 2017
Nimic

A înțeles că, în continuare prostimea si mocangii pot fi cumpărați ieftin, că pot băga țara în incapacitate de plată, a o supraîdatora-o, și că pot da cu biciul tot în calul care trage. Toate acestea, ascunzându-se în spatele sintagmei - Avem votul ălora 1,8 milioane -. Da, a celor care terminau cum-necum o școală prfesională sau erau calificați la locul de muncă, primeau o repartiție, și lucrau cum putea, pe principiul cunoscut, să nu vii de la serviciu cu mâna goală. Fără interviuri, examene, audituri, si evaluări trimestriale. Doar să-l lingă ăn c... pe secr. de partid, șef sindicat ptr. un apartament mai bun, un bilet de concediu, etc. Eventual, șușoteli la securistul fabricii...Un ieșit la pensie deveme, nu ca acum la 65 de ani, era cireașa de pe tort. Un tînăr abia dacă reușește sa achite datoria la bancă pt. o casă la vârsta aia. Vedeți, d-aia acesti oameni, care au început, cu 2-3 limbi străine, calculatoare, evaluări, audituri, s-au săturat de hoția la care mulți au închis ochii, s-au complăcut, au fost părtași. Gata!

joker
15 februarie 2017
pentru Sindbad

Esti din alta lume!Probabil asta ai vazut in familia ta.Voi cei care ati mers la interviuri,ati participat la audituri,nu ati costruit nimic in aceasta tara!Daca crezi ca esti foarte intelligent,si consideri ca cei cu scoala profesionala sant niste neica nimeni,TE INSELI!Cei care gandesc ca tine ,care lucreaza pe la multinationale,sant slugarnici,fara coloana vertebrala si care sant demni de toata mila!De ce? Pentru ca ,a jigni foarte multi oameni,numai pentru motivul ca nu sant de acord cu tine,si alti ca tine,tine de elementarul bun simt.Intamplator am cunoscut tineri ca tine ,cu cei sapte ani de acasa,mult mai inteligenti ,care chiar au adus si aduc in continuare plus valoare in firmele unde activeaza ,ca intreprinzatori si ca angajati! Daca nu este prea tarziu,pentru evolutia ta,te rog sa retii ce spunea Indira Gandhi:,,Oamenii tind sa-si aminteasca drepturile,in schimb tind sa-si uite indatoririle"Pentru buna intelegere:au fost alegeri.Cei ce au castigat trebuie sa guverneze,ceilalti sa accepte si sa sanctioneze constructive! te rog sa retii:nu agreez nici un partid sau miscare ,,spontana",dar mi-am permis sa-ti scriu aceste randuri pentru ca si tatal meu a fost printere cei ce TU I-ai denigrat.Zi buna si multa cumpatare!

Răspuns la: Nimic
Adăugat de : Sindbad, 15 februarie 2017
A înțeles că, în continuare prostimea si mocangii pot fi cumpărați ieftin, că pot băga țara în incapacitate de plată, a o supraîdatora-o...
Sindbad
15 februarie 2017
Toată treaba...

Este între hoți și complicii, părtașii acestora și cei care se opun hoției. Atât. Numai bine!

Răspuns la: pentru Sindbad
Adăugat de : joker, 15 februarie 2017
Esti din alta lume!Probabil asta ai vazut in familia ta.Voi cei care ati mers la interviuri,ati participat la audituri,nu ati costruit nimic in...
Popescu
15 februarie 2017
Lamurire

Nu va suparati, 500000-1000000 de oameni nu reprezinta poporul

gheo
15 februarie 2017
la defilare

este bine sa manifestam linistit zilnic de la ora 17-21 /ce nevoie avem de artidele politice? /pancartele sa fie cu cerinte serioase /putem spune si rugaciuni /

Arabu
15 februarie 2017
nu se supara nimeni

Dar nici cele aproximativ 3.300.000 de persoane care au votat PSD in alegerile parlamentare nu reprezinta poporul

Răspuns la: Lamurire
Adăugat de : Popescu, 15 februarie 2017
Nu va suparati, 500000-1000000 de oameni nu reprezinta poporul
Rational
15 februarie 2017
joker pentru SINDBAD

Pertinent comentariu ! Pacat insa ca Sindbad asta nu pricepe nimic. Ce crezi, stie ce inseamna ultima silaba din numele pe care si l-a atribuit ?

Liviu Burebista
16 februarie 2017
Anti Soros si globalizare

Aceasi problema ca si in SUA, cei care au pierdut alegerile nu pot sa accepte ca au pierdut in mod democratic. Sant foarte violenti si vocali, va dati seama in ce fel ar arata societatea daca acesti razvratiti ar prelua puterea? Nu ar fi departe de dictatura.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1156 secunde