Ce a pregătit Primăria Mangalia de Ziua Națională

360
Ce a pregătit  Primăria Mangalia  de Ziua Națională - ceapregatitprimaria-1543326265.jpg

Articole de la același autor



Primăria și Garnizoana Mangalia organizează, sâmbătă, 1 decembrie, ample manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României. Locuitorii Mangaliei sunt așteptați, în Piața Republicii, începând cu ora 9.30, să ia parte la desfășurarea ceremonialului militar și religios, precum și la depunerea de coroane și jerbe de flori. 
Potrivit reprezentanților administrației publice locale, evenimentul are loc pe platoul din fața Casei de Cultură, unde Primăria și Garnizoana Mangalia organizează un program special consacrat acestei zile importante din istoria românilor. Manifestările dedicate Zilei Naționale debutează cu ceremonialul militar, în cadrul căruia are loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu, de către Garda de Onoare. 
În cadrul ceremoniei, corul de copii "Callatis" din Mangalia, medaliat cu argint la Festivalul Coral Internațional "Porec-Croatia", va intona Imnul de Stat al României, în timp ce drapelul țării va fi ridicat la catarg. Oficierea slujbei religioase și rostirea de alocuțiuni, prin care sunt evocate momentele importante ale Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, vor fi, de asemenea, alte părți importante din cadrul manifestărilor. Pe parcursul festivităților, se depun coroane și jerbe de flori din partea oficialităților și a cetățenilor orașului și va avea loc parada militară a Detașamentului de Onoare al Garnizoanei. După ceremonialul militar, toți cei prezenți sunt așteptați să servească o porție din tradiționala fasole cu cârnați, oferită cu ocazia Zilei tuturor românilor. Manifestările închinate celebrării a 100 de ani de la Marea Unire vor continua, cu un concert extraordinar oferit de cunoscuta interpretă Corina și invitații săi. Spectacolul va fi susținut pe scena exterioară a Casei de Cultură din Mangalia, începând cu orele 17.00. Atmosfera de sărbătoare din centrul orașului va fi creată de mii de lumini multicolore și ornamente specifice. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Noiembrie 2018
Stire din Social : Se caută sânge  la Mangalia!
Pagina a fost generata in 0.3427 secunde