Ce acțiuni a organizat UDTTMR cu ocazia Kurban-Bayram

301

Articole de la același autor

Anul acesta, musulmanii din întreaga lume sărbătoresc în zilele de 15, 16, 17 și 18 octombrie Kurban Bayram-ul (Sărbătoarea Sacrificiului). Cu această ocazie, aproximativ 1.200 de pachete au fost împărțite duminică, 13 octombrie, și luni, 14 octombrie, de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România. De aceste ajutoare au beneficiat bătrânii cu venituri mici și văduvele, care au primit carne, făină, ulei, zahăr, orez, dar și copiii, care au primit dulciuri.




Și pentru cei mai mici membri ai comunității, conducerea UDTTMR a avut o surpriză cu prilejul Kurban Bayram-ului. Aproximativ 500 de pachete cu dulciuri Ülker au ajuns la copiii care participă la cursurile comunitare de limba tătară organizate la filialele UDTTMR și la sediul central. Acțiunea a fost coordonată de conducerea UDTTMR și Organizația de Femei a uniunii.


Tot cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului, la sediul UDTTMR a fost lansată și lucrarea "Kınalı Kurban" a scriitorului Nevzat Yusuf Sarighiol, o antologie de povestiri adevărate. Nevzat Yusuf Sarighiol se numără printre personalitățile comunității tătare, printre autorii care prin creațiile lor promovează atât tradițiile tătărești, valorile culturale și spirituale, dar și limba tătară. Lucrarea este scrisă în limba tătară și se adresează tuturor membrilor comunității, indiferent de vârstă, în paginile ei regăsindu-se numeroase întâmplări din viața de zi cu zi a autorului. Cu acest prilej, președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, i-a înmânat scriitorului Nevzat Yusuf Sarighiol, în numele uniunii, o plachetă pentru activitatea susținută în domeniul vieții culturale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Moment aniversar la UDTTMR
Pagina a fost generata in 0.5499 secunde