Ce anunț face Marcel Ciolacu după ce Comisia Europeană a aprobat modificarea PNRR

364
Ce anunț face Marcel Ciolacu după ce Comisia Europeană a aprobat modificarea PNRR - marcelciolacu2-1700578210.jpg
Premierul Marcel Ciolacu reacționează după ce Comisia Europeană a aprobat modificarea PNRR-ului României. Ciolacu spune că așa se aprobă modificările la Legea pensiilor și se înlătură înghețarea punctului de pensie până în 2070.


"Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odată cu aprobarea modificării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, de astăzi scăpăm definitiv de coșmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la înghețarea punctului de pensie până în 2070.


Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experții Bancii Mondiale și ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari.


Înlăturăm, în acest fel, inechitățile dintre pensionarii care au contribuit și au muncit la fel și asigurăm garanția că veniturilor pensionarilor vor putea crește și în viitor, corelate în mod legitim cu performanța economică a țării.


Acesta este unul dintre obiectivele mele esențiale în mandatul de premier: creșterea economică a României să ajungă în principal la românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai!", scrie Ciolacu pe Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3489 secunde