Ce candidat ar susține PDL Constanța în cursa pentru Președinție

766
3
Ce candidat ar susține PDL Constanța în cursa pentru Președinție - gigichiru-1359152027.jpg
După rezultatul catastrofal obținut la alegerile parlamentare din decembrie, pedeliștii încearcă să redreseze linia partidului prin găsirea unui candidat care să poată concura cu șanse reale împotriva ofertei USL pentru alegerile prezidențiale.


Întrebat pe cine anume din PDL ar vedea în postura de candidat al partidului capabil să intre în lupta pentru prezidențiale și, eventual, să preia frâiele țării, deoarece Traian Băsescu nu mai are dreptul să candideze pentru un nou mandat, președintele PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru a declarat că, în interiorul partidului, există mai multe persoane competente să intre într-o astfel de competiție.

"Dacă facem referire numai și numai la o persoană din cadrul PDL, atunci șanse reale de a fi desemnați candidați la prezidențiale ar avea atât Vasile Blaga cât și Adriean Videanu. La acest moment, în interiorul PDL se lucrează la criteriile de selectare a candidatului pentru prezidențiale, un fel de profil al candidatului. Din punctul meu de vedere, așa cum am mai spus atât Blaga cât și Videanu au șanse de a deveni candidați", a spus președintele PDL Constanța, Christian Gigi Chiru.

El a mai precizat că decizia finală se va lua pe baza criteriilor finale ce vor fi stabilite de membrii Biroului Permanent Național al PDL.

Revenind la candidaturi, primul anunț de intenție privind o posibilă candidatură la prezidențiale a fost emis de către președintele PDL București, Adriean Videanu, care a precizat că ar fi dispus să intre în bătălia electorală pentru alegerile prezidențiale în cazul în care ar fi mandatat de partid.

În ceea ce privește forma de desemnare a candidatului, o primă variantă care se vehiculează în PDL este aplicarea modelului ame-rican de desemnare a candidatului la președinție.

Surse din conducerea partidului au precizat că Adriean Videanu intenționează să propună în cadrul Convenției Naționale a PDL din luna februarie, introducerea alegerilor primare pentru stabilirea candidatului. Practic, acest mecanism presupune o preselecție care să stabilească trei-patru candidați dispuși să intre în campania electorală internă. Concret, fiecare candidat ar urma să-și prezinte proiectul politic în fiecare filială în parte, desemnarea câștigătorului făcându-se fie prin votul delegațiilor stabiliți de organizațiile județene, fie direct, ca urmare a votului tuturor membrilor de partid.

În asemenea condiții, varianta alegerilor primare ar fi primul numitor comun la care ar ajunge cel puțin două tabere din PDL. Căci, propunerea lui Videanu este agreată atât de nucleul dur din jurul lui Vasile Blaga, cât și de aripa intelectualilor.

Vizavi de modalitatea de desemnare a candidatului, președintele PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru, a spus că, este posibil să existe și o competiție internă, așa cum a fost ultima dată la alegerea președintelui partidului.

"Cu siguranță ca va exista o competiție internă. Probabil, ori se vor face întâlniri regionale, ori se vor face întâlniri cu membrii fiecărei organizații județene. Este posibil și acest lucru, dacă nu cumva candidatul va fi desemnat direct în Biroul Permanent Național pe baza acelor criterii", a mai declarat Chiru.


Comentează știrea

Hanibal
26 ianuarie 2013
preocupara lui Gigel

Gigel Chiru a rezolvat problemele organizatiei PDL Constanta si se ocupa de probleme la nivel national.Tara piere si ne preocupa alegerea presedintelui. Dl Chiru nu poate sa inteleaga complexitatea lumii in care traim si faptul ca lumea celor ca Videanu,Blaga,Chiru,Mazare,Cacarau ,Ponta si altii,este pe cale sa apuna defintiv. mai lipseste un singur element pentru ca acest proces sa se incheie : trezirea noastra din "somnul cel de moarte".Intotdeauna popoarele au avut nevoie de oameni mari.Se poate trai si fara ei pana la un punct oarecare.Dar sunt epoci cand unui popor ii trebuie neaparatt un om mare si Romania nu are un astfel de om.Cand l-a avut l-a omorat.

bok
26 ianuarie 2013
Elena Udrea e cea mai buna!

Sa candideze Elena Udrea, ca e buna, are cur, craci...

Rozicrucianul
26 ianuarie 2013
Palavrageala incruntata.

De multa vreme urmaresc commenturile lui Hanibal.Dar acum a schimbat elefantul.Calareste un elefant alb .Si impetuos cum este ,fara a raspunde la telefon ,arunca covrigi spre Scipio Africanul,fara ca aceste din urma sa fie deranjat chiar de propriile lui greseli.Marite Hanibal!Scipio si multi altii ca el sunt nevinovati.PDL trebuie refacut din temelii.Si prima mutare este modificarea statutului.Si mai ales respectare perceptelor lui.Stabilirea criteriilor de a numi pe cei responsabili . si nicidecum pe cei care se refugiaza la vaca doctrinei democrat-liberale.D-le Hanibal,pietrele pe care le arunci matale,calare fiind pe elefantul alb,nu ajung la mediocritatea cea noua, pentru ca mediocritatea veche este atat de numeroasa si atat de gradilocventa ,incit iti recomand sa fi cu multa luare aminte sfios...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9761 secunde