Ce decizii importante au luat, ieri, consilierii județeni

412

Articole de la același autor

Aleșii județeni s-au întrunit, ieri, în cadrul  unei ședințe ordinare, desfășurate în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ. 


Cu unanimitate de voturi, consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre privind organizarea "Zilei Dobrogei".
 
Toți cei 35 de aleși județeni prezenți în sală au votat pentru alocarea sumei de 237.620 lei pentru organizarea acestui eveniment cultural, sărbătorit pe data de 14 noiembrie. 


Deputații au decis, în urmă cu o lună, ca această dată să fie declarată "Ziua Dobrogei". Pe 14 noiembrie 1878, în urma războiului ruso-româno-turc (1877-1878), România a devenit independentă, iar Dobrogea a trecut din componența Imperiului Otoman în componența României. 


Vicepreședintele Consiliului Județean cu atribuții de președinte, Cristinel Dragomir, a declarat că va fi editată o broșură cu informații despre spațiul dobrogean, vor fi confecționate 10.000 de stegulețe, profesorii de istorie vor ține lecții despre semnificația zilei și vor fi organizate o serie de manifestări în care vor fi implicate toate instituțiile culturale. 


Tot în cadrul ședinței de ieri, a fost votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind confirmarea Corinei Apostoleanu în funcția de director al Bibliotecii Județene "I.N. Roman". În urmă cu câteva luni, aceasta a susținut examenul pentru ocuparea funcției, câștigând concursul cu notă maximă. 


Rectificarea bugetelor unor instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean a fost un alt punct supus atenției aleșilor județeni. Dintre acestea amintim doar Muzeul de Artă Con-stanța, Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 


Capitalul social al RAJA, mărit
Un alt punct de pe ordinea de zi s-a referit la aprobarea modificării programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2015, finanțate din bugetul Consiliului Județean. Deși era vorba de repararea drumului de la Corbu, care a fost afectat în urma ultimelor inundații produse în localitate, aleșii județeni liberali s-au abținut. Proiectul de hotărâre a trecut cu 25 de voturi pro. Dragomir a spus că instituția pe care o reprezintă a pus la dispoziție toată logistica pentru a interveni, iar toate lucrările care s-au executat cu aceste inundații vor fi suportate de către CJC. 


Mărirea capitalului social al RAJA cu două milioane de acțiuni a fost un alt proiect aprobat de aleșii județeni. Dragomir a subliniat că se urmărește consolidarea financiară a regiei în vederea absorbției de fonduri eu-ropene. Această mărire înseamnă de fapt asigurarea unor sume de bani necesare pentru achitarea cotelor din proiectele europene. 


Consilierii județeni au mai aprobat și sumele pentru dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie - 805.000 lei. 


Conducerea Consiliului Județean a mai anunțat că, pe 20 noiembrie, Spitalul Județean va primi un angiograf, achiziționat de Academia de Științe Naționale, prin fonduri europene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6431 secunde