Consilierii județeni se întrunesc în ședință. Ce proiecte vor discuta

336
1
Consilierii județeni se întrunesc în ședință. Ce proiecte vor discuta - alesiijudetenisereunesccjc13-1445972248.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni se reunesc, mâine,  29 octombrie, de la  ora 11.00, în ședință ordinară, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ.  Pe ordinea de zi se află  33 de proiecte de hotărâri. 


Unele dintre proiectele de hotărâri vi-zează rectificarea bugetelor care aparțin unor instituții de cultură din Constanța, cum ar fi Muzeul de Artă Constanța, Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Totodată, un alt proiect ce va fi luat în discuție vizează aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare pentru Unitatea de Asistență Medico - Socială Agigea. 


Deoarece nu mai este mult timp până la data de 14 noiembrie, atunci când se va sărbători "Ziua Dobrogei", în cadrul acestei ședințe se va aproba și proiectul de hotă-râre privind alocarea unei sume pentru organizarea acestui eveniment cultural. 


Reamintim că, în urmă cu o lună, deputații au decis ca data de 14 noiembrie să fie instituită ca "Ziua Dobrogei", pentru a marca data de 14 noiembrie 1878. La acel moment, în urma războiului ruso - româno - turc (1877-1878), România a devenit independentă, iar Dobrogea a trecut din componența Imperiului Otoman în componența României. Drept urmare, sărbătorirea anuală a "Zilei Dobrogei" poate fi marcată de autoritățile centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară și străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural - științific. 


Revenind la celelalte proiecte de interes județean, consilierii vor aloca o sumă de bani Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța în vederea dotării secțiilor de specialitate. 


De asemenea, aleșii județeni țin cont că se apropie iarna, motiv pentru care au introdus pe ordinea de zi și proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru deszăpezire și combaterea lunecușului pentru sezonul de iarnă 2015/2016, ce vor fi aplicate de Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, în calitate de operator. 


În ceea ce privește reabilitarea unor drumuri județene, consilierii vor aproba indicatorii tehnico-economici actualizați aferenți reabilitării drumului județean DJ224 Medgidia - Tortomanu - Siliștea - Bif. DC63 (Țepeș Vodă) și reabilitarea drumului județean DJ 222 Mihail Kogălniceanu - Cuza Vodă. 


Un alt proiect aflat pe ordinea de zi face referire la aprobarea atribuirii licențelor de traseu pentru efectuarea transportului pu-blic de persoane prin curse regulate speciale conform Legii serviciilor de transport public local nr.92/2007. Mai exact, în ședința de joi, aleșii își vor da votul doar pentru modificarea unor stații, în urma unei propuneri venite din partea Primăriei Cobadin. 


Astfel, modificarea va opera pe traseul Constanța - Valu lui Traian - Murfatlar - Ciocârlia - Cobadin la cursa de plecare de la 11.20, din Constanța, când se introduce stație în localitatea Viișoara, iar la cursa cu plecare de la ora 10.20, se elimină stația din satul Viișoara. 


Pe de altă parte, tot în cadrul ședinței de joi, aleșii județeni vor trebui să desemneze un nou membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, după ce Silvia Margareta Muhscină și-a dat demisia la doar trei luni de când fusese numită. 


Comentează știrea

Luk
28 octombrie 2015
Ehei

Se vede ca nu mai sunt golanii aia în fruntea orașului. Ați început sa țineți și voi ședințele în cadrul primăriei și nu prin tot felul de hoteluri gen Flora! Hai ca v-ati mai deșteptat puțin.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Rocadă de consilieri în CJ Constanța
Pagina a fost generata in 1.7946 secunde