Ce făcea Barack Obama cu doar 20 de minute înainte de uciderea lui Osama ben Laden

301
Ce făcea Barack Obama cu doar 20 de minute înainte de uciderea lui Osama ben Laden - barackobama-1320667253.jpg
Președintele american Barack Obama a jucat golf până cu 20 de minute înainte ca Osama ben Laden să fie ucis, susține un fost membru al comandoului american care a efectuat operațiunea, Chuck Pfarrer, într-o carte intitulată "SEAL Target Geronimo".

Pfarrer descrie o imagine foarte diferită de fotografia oficială publicată la momentul respectiv și care îi prezintă pe Obama și pe consilierii săi în jurul unei mese la Casa Albă, în timp ce urmăresc operațiunea împotriva lui Osama ben Laden.

Pfarrer, citat de Daily Mail, susține că rolul președintelui a fost exagerat și sugerează că acesta și-a prelungit suficient de mult partida de golf pentru a se putea distanța de operațiune în cazul în care aceasta ar fi mers prost. El susține, de asemenea, că fotografiile difuzate de Casa Albă nu prezintă momentul în care a fost ucis ben Laden, ci cel în care s-a prăbușit elicopterul.

Cartea afirmă că ben Laden ar fi fost capturat dacă s-ar fi predat și că echipa SEAL nu a fost trimisă într-o misiune de asasinare. Aceasta oferă, de asemenea, o imagine nouă asupra a ceea ce s-a întâmplat în timpul raidului.

Astfel, membrii forțelor speciale l-au anihilat pe ben Laden în numai 90 de secunde de la aterizarea elicopterului lor. Ei l-au văzut trântind ușa de la dormitor, moment în care au intrat iar una dintre cele patru soții ale acestuia, Amal, a strigat: "Nu este el!".

Contrar declarațiilor Casei Albe, conform cărora ben Laden era neînarmat, acesta avea o armă lângă el.

Potrivit cărții, ben Laden era cunoscut și sub pseudonimul Bert de către forțele speciale, în timp ce adjunctul lui, Ayman al-Zawahiri, era numit Ernie, o referire la două personaje cunoscute din emisiunea pentru copii Strada Sesam.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4927 secunde