Parlamentarii constănțeni și-au spus părerea

CE FACEM CU MAIDANEZII? Cine este pentru și cine împotriva eutanasierii

1420
35
CE FACEM CU MAIDANEZII? Cine este pentru și cine împotriva eutanasierii - cainicomunitari1-1378403612.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna viitoare, comisia juridică din Parlamentul României va relua dezbaterile asupra legii privitoare la câinii comunitari. Astfel spus, soluția se află în mâinile parlamentarilor care vor putea modifica legea în așa fel încât primarii să aibă soluții definitive pentru a scăpa de câinii fără stăpâni ce se plimbă nestingheriți pe străzi. 

Culețu: "Susțin eutanasierea"

În lumina tragediei petrecute, în care un copil și-a pierdut viața din cauza lor, deputatul constănțean Dănuț Culețu consideră că problema câinilor comunitari nu mai trebuie utilizată doar ca temă de campanie, ci a devenit imperativ necesar ca aceas-ta să fie abordată cu maximă responsabilitate de către toate părțile implicate, respectiv, primării, ONG-uri, dar și de iubitorii de animale.

"Nu trebuie ca această tragedie să fie tratată de autorități în maniera în care ne-au obișnuit, omorând câțiva câini și declinându-și responsabilitatea. Problema câinilor comunitari necesită totuși o rezolvare rapidă și eficientă. În acest sens, susțin eutanasierea, ca ultimă soluție, în cazul în care câinii nu sunt adoptați", a declarat deputatul Dănuț Culețu.


Chiru: "Viața oamenilor este mult mai importantă decât viața câinilor"

Și senatorul Colegiului 4, Christian Gigi Chiru, este de aceeași părere, în sensul în care câinii care nu sunt revendicați să fie eutanasiați.

"Susțin formula prezentată de președintele Traian Băsescu pentru că administrațiile locale sunt cu mâinile legate de legislația în vigoare. Este necesar să se emită o ordonanță de urgență prin care să se stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de animale să ia câinii maidanezi acasă. Să-i țină în țarcul lor, după care cei care nu au fost adoptați de iubitorii de câini să fie eutanasiați. Viața oamenilor este mult mai importantă decât viața câinilor", a spus senatorul Chiru.

Tararache: "Nu sunt total pro eutanasiere""

Aflat la primul mandat, deputatul Colegiului 3 din județul Constanța, Mi-hai Tararache, a spus că România este țara unde oamenii mor când vor câinii.

Parlamentarul constănțean a precizat încă de la început că în SUA sau Marea Britanie, câinii fără stăpâni prinși pe stradă și nerevendicați în 3-5 zile sunt eutanasiați.

"În România europeană a anului 2013, un copil este ucis de nesimțirea politicienilor, care insistă în eterna frică de a lua decizii, de a găsi soluții.

De frica pierderii unor voturi, această problemă spinoasă, care persistă de ani și ani de zile și pentru care se cheltuiesc din banii noștri, ai tuturor, sume importante de bani, vajnicii oameni politici, în stilul lor caracteristic, dar găunos pentru România, au lălăit-o în luarea unor decizii care privesc o gravă problemă socială: soarta câinilor fără stăpân.

Autoritățile locale s-au întrecut în a se destrăbăla cu banul public, al celor care plătesc taxe și impozite, fără niciun rezultat", a declarat Mihai Tararache.

El a adăugat că susține cu tărie găsirea unei soluții de urgență în problema câinilor de pe străzi, o soluție curajoasă, care să nu țină seamă de văicărelile unora care nu fac nimic altceva de ani de zile.

"E clar că avem nevoie de o soluție pragmatică, pentru că, până la urmă, viața copiilor noștri, a oamenilor în general, este mai importantă. În timp ce politicienii latră, maidanezii ucid. Să fim bine înteleși, nu sunt total pro eutanasiere, sunt deschis oricărei soluții pragmatice, care ar rezolva această problemă, care, până la urmă, ține de viața oamenilor. Trebuie să ne decidem ce alegem dintre oameni și câini, să decidem dacă vrem să mai trăim într-o țară în care mor oameni când vor câinii", a mai spus deputatul Mihai Tararache.

Cernea, împotriva eutanasierii

Legat de acest subiect, deputatul Remus Cernea s-a arătat împotriva eutanasierii maidanezilor. El a declarat că va prezenta draftul unei legi care, spune el, a fost lucrată timp de mai multe luni, împreună cu experți, și care, dacă va fi adoptată și implementată, va putea conduce la rezolvarea eficientă și într-un mod civilizat, a problemei prezenței unui număr mare de câini comunitari pe străzile localităților din țara noastră.

"Draftul legii va fi postat pe Internet și se va afla în dezbatere publică timp de două săptămâni. Vor fi apoi analizate propunerile de ajustare primite în acest interval, iar versiunea finalizată va fi depusă, spre finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie la Parlament pentru a intra în circuitul instituțional de dezbatere și adoptare", a adăugat Cernea.

Vizavi de acest subiect, redacția Cuget Liber a încercat să obțină și punc-tele de vedere ale parlamentarilor USL, Manuela Mitrea, Eduard Martin și Gheorghe Dragomir, însă aceș-tia nu au răspuns la telefon.



Comentează știrea

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
eu
6 septembrie 2013
eutanasiere

Sunt peste tot si taca mai mereu .Cei care vor caine sa si-l tina in apartament sau in curte nu pe strazi.Sunt destui de multi caini bolnavi pe strazi , plini de raie care nu auce sa caute pe starzi. Viata unui om si in special a unui copil este mult mai importanta decat a unui caine maidanez.Eu am caine insa il tin in curte si nu deranjez pe nimeni.Sunt de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi.

ca ca
6 septembrie 2013
cutu cutu

In tarile subdezvoltate (lumea a3a) mizeria, lipsa de educatie si nepasarea predomina. Va place sau nu sa recunoastem RO face parte cu brio din aceasta categorie. Eu a trebuit, datorita pisicilor care mi se urcau pe capota si plafonul masinii, sa-mi gasesc un alt loc de parcare intr-o alta parcare de langa bloc spre norocul meu. Cainii erau si ei periculosi noaptea in acea parcare. Vecinii , daca-i pot numi asa, ieseau afara cu mancare cumparata ptr caini si pisici. Daca te iei de ei iti si zgarie noaptea poate cu cratitza de mancare masina. ASADAR SUNTEM NISTE TAMPITI ! Chestia asta cu cainii la fel ca orice accident major in care nu se iau masuri, ca orice fapta ce coruptie etc usor usor va fi uitata.

admirator
6 septembrie 2013
Cernea este.....

si Marinesscu Bideu ne aburea acum 11 ani ca daca nu eutanasiem maidanezii, in 10 ani se va rezolva problema civilizat.Iata cum s-a rezolvat: femei, copii, batrini ucisi de haitele dezlantuite care terorizeaza tota Romania si un mic grup de profitori care au facut averre, furind bani de la buget sau donatii private! Ajunge!

JE
6 septembrie 2013
EUTANASIA SALVEAZA ROMANIA

Eutanasierea are mai multe forme. Forma declarata pt caini si forma ascunsa pt. OAMENI. Suntem in elementul nostru, tot ce e povara TREBUIE eutanasiat si astfel cad frunzele: bosorogii si bosoroagele se duc dracului mor pe culoarele policlinicii (nici nu mai e cazul sa arunci o privire pe aceste fosile, si-au dat obolul acum sa se duca dracului ca noi ne imprumutam pt plata pensiilor, suntem in mare criza si cu medicamentele, dam pensii pt a trai ca rama de pe o zi pe alta, eutanasiere si pe someri ca de ...ne consta, eutanasiere si pe caini (aici declaratia e deschisa). GROBIAN, HOROR, SANGE sa fie spectacol, sa filmati cand ii strangeti de gat si noi sa asistam ca in EVUL MEDIU cand se dadea o spunzuratoare se cumparau si bilete pt a vedea indeaproape si cu amanunte spectacolul. Ce frumos, Dar cu "bunicuta" eu propun UN PREMIU pt merite deosebite, vigilenta, si tot ce trebuie.

Bai EUTANASIE
6 septembrie 2013
EUTANASIE FERICITU

Bai Tanase , ce zici tu acolo? Ai iesit vrodata din tara ? Ai ajuns in vreun oras din Occident? Daca ai ajuns, cati caini/pisici ai vazut ? Tara asta este, intr-adevar plina si de alte probleme insa trebuie inceput de undeva. Cainii care raspandesc boli, te musca si te duci la spital sa-ti faci vaccin , ei trebuie indepartati. Ceva bani or sa se economiseasca si la spitale nemaivenind sute de oameni pe luna cu muscaturi. Corect ?

ioana
6 septembrie 2013
frustrati

remarc frustrarea si risipa de energie din tonul celor care comenteaza pro eutanasiere. cred ca educatia si civilizatia din tarile despre care vorbiti, probabil din carti, ar trebui sa fie o regula si pentru Romania. Dar pentru asta ar trebui sa incepeti cu voi, daca faceti aceste comentarii, se citeste educatia si nivelul dv, mult sub cel pe care doriti sa il afisati! frustratilor! iar persoanele de referinta chiru si culetu, sa ne lase cu sfaturile si comentariile. asta nu e politica!!!!!

NeLa
6 septembrie 2013
ham

Remarca ta Ioana nu-si are rostu. Cum citesti tu educatia unora sau altora? Tie ti se pare normal sa vezi caini pe strazi latrand ziua sau/si noaptea ? Daca da, atunci sa latre pe strada ta. Eu nu am nevoie.

JE
6 septembrie 2013
SI ALTE PARERI

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că este împotriva eutanasierii masive a câinilor comunitari, această soluție fiind luată în calcul doar pentru câinii bolnavi și nu ca metodă generală, în acest caz fiind considerată barbară. Potrivit prim-vicepreședintelui PNL, totodată primar al Sibiului, Klaus Iohannis, eutanasierea masivă a câinilor comunitari este o soluție barbară și nu trebuie luată în calcul decât pentru câinii bolnavi. Nu sunt nicidecum de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari. Eutanasierea este o soluție pentru câinii bolnavi, cu malformații, probabil. Cred că ar trebui studiată puțin o modificare de lege, în cazul câinilor agresivi, fiindcă există astfel de exemplare. Se pot identifica și se pot eutanasia. Dar ca metodă generală, mi se pare de-a dreptul barbară. Dacă vorbim de legistație (...) nu ar fi benefică o lege detaliată, fiindcă fiecare localitate are specificul ei, a spus Iohannis, joi, într-o conferință de presă.

JE
6 septembrie 2013
EUTANASIA SALVEAZA ROMANIA

BARBAR, GROBIAN, HOROR, SANGE, ne place la nebunie spectacolul. Ne excita. Ca in evul-mediu, sa fugiti sa va ocupati locurile in fata sa vedeti si sa auziti si sa simtiti MOARTEA. SUPERB . Cinste domnului Primar Klaus Iohnnis

noni
6 septembrie 2013
intamplare

Aseara, incuiam masina si 4 maidanezi mi-au incoltit sotia si cei 2 copii. Am intrat intre ei, i-am imprastiat si era cat pe ce sa-l prind pe unul si sa-l schilodesc. Toate astea sub privirile siderate ale unor vecini iubitori de rect canin, siderati ca era cat pe ce sa mierlesc un caine, nu ca au sarit pe familia mea. Au realizat ca la cat am urmarit cainii, daca deschidea unul din ei gura, ii sarea si lui o piatra in gura, garantat. Sa concluzionam, doi copii mici, iubitori de caini, ca asa cum am mai spus am si eu 4 caini, copii insotiti de ambii parinti, au ajuns in aceasta situatie. Cainii nu au fost provocati, speriati, amenintati dar probabil li s-a invadat teritoriul. Orasul e al oamenilor, nu al cainilor, deci noua ni s-a invadat teritoriul. Sa fie exterminati TOTI, fara exceptie ! Daca ne legam de dreptul de proprietate al caselor, d c sunt nevoit sa cer acordul vecinilor pt debransare de la caldura, racord gaze, facut firma in bloc, dar nu pentru un kakat de caine care latra si face mizerie. Am dreptul si eu la liniste. Gazele nu fac galagie, firma nu, cainele e animal dar pt el nu trebuie acordul nimanui. Serios ? Executati toti si daca tot suntem catalogati drept mai animale decat animalele, vreau si log in fata, sa ma asigur ca nu i-a facut nimeni scapati, cum s-a intamplat cu nenorocita din Bucuresti.

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5043 secunde