Ce interese are Partidul Poporului la Constanța

3373
2
Ce interese are Partidul Poporului la Constanța - p1030540-1316546594.jpg

Reprezentanții filialei  constănțene a Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD) au organizat, ieri, o conferință de presă pentru a marca înregistrarea formațiunii politice în registrul partidelor politice.
La întâlnirea cu presa au par-ticipat președintele PP-DD Con-stanța, Gheorghe Slabu, prim-vicepreședintele Ion Radu, vicepreședintele Gabriel Mascaș și președintele Organizației Județene de Femei, Nicoleta Pavel. Alături de aceștia, au mai fost prezenți președintele Organizației Locale Năvodari, Constantin Ionescu, și președintele Organizației Locale Eforie, Marius Avram.
"De acum suntem un actor politic important pe scena politică românească. Tergiversarea înregis-trării ca partid politic nu a făcut decât să ne confirme că oamenii politici din România au o oarecare teamă față de acest partid. Acum am depășit momentul, la Curtea de Apel București s-a făcut dreptate. De acum încolo, avem o misiune dificilă trebuie să ne comportăm ca un partid responsabil", a spus președintele PP-DD Constanța, Gheorghe Slabu.
El a precizat că principalul obiectiv este atragerea a cât mai multor membri de partid, de obicei, oameni care nu au făcut parte din alte formațiuni politice sau oameni care nu s-au regăsit în alte partide politice.
"Suntem un partid care se construiește pentru interesul oamenilor și trebuie să arătăm că facem acest lucru pentru ei, și nu pentru interesele noastre", a mai adăugat Slabu.
În ceea ce privește posibilele alianțe cu alte partide, Gheorghe Slabu a spus că, deocamdată, nu se are în vedere nicio alianță cu vreo altă formațiune politică pentru alegerile din 2012.
"Vom merge singuri, pentru că vrem să vedem unde ne situăm. Totuși, nu excludem posibile răsturnări de situație dacă de la Centru se va stabili altfel. În tot acest timp se vor face sondaje pentru a vedea pe cine și pe ce ne putem baza la alegerile din 2012", a declarat președintele PP-DD Constanța.
La rândul lui, Ion Radu a precizat că se vor face sondaje și la Constanța deoarece filiala "nu dorește să se îmbete cu apă rece".
Totodată, el a spus că, în scurt timp, la nivelul localităților constănțene unde există organizații solide vor avea loc alegeri deoarece președinții actuali sunt interimari.
"Trebuie să finalizăm acest proces de organizare deoarece în luna decembrie va avea loc Congresul la nivel național", a declarat Radu.

În altă ordine de idei, în cadrul întâlnirii de ieri, au fost prezentați public noii președinți ai organizațiilor locale din Eforie și Năvodari.
Astfel, la Eforie conducerea a fost preluată interimar de Marius Avram, fostul consilier al primarului Ovidiu Brăiloiu.
Fost membru PDL, Marius Avram este licențiat în Științe Politice și a fost șeful de campanie al actualului primar din Eforie, Ovidiu Brăiloiu.
"Cu Brăiloiu m-am înțeles bine până am observat că nu-mi mai place cum arată orașul Eforie.
Ne-am despărțit în luna martie", a spus Avram.
La rândul lui, președintele interimar al organizației din Năvodari, Constantin Ionescu a declarat că în anul 1989 a fost primar interimar și consilier PSD timp de 10 ani.
El a spus că se regăsește în Partidul Poporului și de aceea s-a înscris în această formațiune politică. Despre actualul primar, Nicolae Matei a precizat că acesta a făcut lucruri bune pentru oraș și că este într-o relație bună cu el.
"Sper ca la Năvodari, la alegerile din 2012, Partidul Poporului să se claseze pe locul secund", a spus Ionescu.
Reamintim că, luni, 19 septembrie, după un an și jumătate de tergiversări, magistrații Curții de Apel București au admis recursul PP-DD și au admis cererea de înregistrare a acestuia în registrul partidelor politice. Decizia Curții de Apel București este definitivă și irevocabilă.



Comentează știrea

Ivan Ivanovici
21 septembrie 2011
Cainele lui Pavlov

Intrebare:Ce credea cainele lui Pavlov despre stapanul lui? Raspuns:Uite,domnule,ce reflex conditionat pe batranul asta.De fiecare data cand se aprinde lumina imi aduce de mancare.Dar,care este diferenta dintre cainele lui Pavlov si animalutul politic ? Raspuns:Cainele lui Pavlov saliveaza de cate ori suna un clopotel.Animalutul politic saliveaza o data la patru ani,cand vede ca s-a eliberat un scaun in Parlament.Credeti ca Dan Diaconescu a capatat un reflex de cate ori suna clopotelul dimineata in Parlament ? Va rog sa raspundeti.Mai dati un semeseu pentru partidul meu.Domnule Gheorghe Slabu,este bine sa va sondati si sanatatea mintala.Referitor la doctrina politica a Partidului Personal Dan Diaconescu, am cazut pe spate.Insigne cu Elodia aveti ? Vreau si eu una.

Camelian Propinatiu
25 septembrie 2011
Coexistenta sau confruntare?

Ceea ce surprinde placut la Partidul Poporului este natura sa neconfruntationala in raport cu alte partide de pe esechierul politic. Adversarul sau nu e alt partid ci multimea transpartinica a ciocoilor, care uneori migreaza de la unii la altii! Spaima acestor ciocoi de unele raspunderi genereaza deja acuzatia, din ce in ce mai larg mediatizata, ca Partidul Poporului ar fi "partidul prostimii". Dar cam astfel de injurii se debitau initial si despre PDL! Trebuie invatat de la PDL cum se atrag intelectualii sau macar simpatiile si tacerile lor intr-un partid. Insa cu precautiunea ca megaintelectualii au temperament dificil, au ceea ce poporul numeste pârtzaguri, iar gândirea lor e prea subtila pentru a fi pusa in practica, fapt care si explica de ce, in marile decizii, ca in pozitionarea recenta fata de monarhie, n-a contat filozoful Toader Paleologu, ci Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, care i-a asimilat ontologic pe Regele Mihai și pe Regele Cioaba. Dealtfel, intelectualii publici, care au publicat carti, vor face nazuri sa se implice langa poporul care doar trebuia sa le cumpere si sa le citeasca. Iata de ce, Partidul Poporului, coexistând pasnic dar complementar cu PDL, trebuie sa profite de uriasa spartura creata intre invatamantul universitar si cel preuniversitar, adresându-se sutelor de mii de cadre didactice cu o Foaie De Parcurs Politic in care nici nu e nevoie de promisiuni greu de tinut privind salarizarea, ci e deja prea destul omeneste a le asigura profesorilor nostri dispretuiti restituirea acelei demnitati fara de care nici nu-si pot exercita meseria de educator.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3002 secunde