Ce măsuri sociale a adoptat Consiliul Local Mangalia

204
Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, vineri, într-o ședință ordinară, în cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte de hotărâre cu caracter social și administrativ. 

Unul dintre proiectele adoptate se referă la acordarea unor ajutoare financiare, în valoare de 400 de lei / persoană, locuitorilor Mangaliei care împlinesc vârstele de 85, respectiv 90 de ani. De asemenea, s-a mai aprobat acordarea unor ajutoare de urgență copiilor Grădiniței cu Program Prelungit nr. 5 din Neptun, care provin din familii nevoiașe. Potrivit reprezentanților administrației municipale Mangalia, această unitate de învățământ preșcolar va primi fondurile necesare acoperirii cheltuielilor pentru masa preșcolarilor, în cuantum de 10 lei / zi / copil. 

Alte documente administrative adoptate de către consilierii locali se referă la regulamentul de organizare și funcționare a Căminului de bătrâni. Astfel, pentru persoanele vârstnice care nu au venituri și nici susținători legali, contribuția de întreținere este asigurată de Consiliul Local. 

Prin alt proiect de hotărâre, s-a mai stabilit darea în administrare către SC Goldterm, a centralei termice situată în incinta Spitalului Municipal Mangalia și a celor din instituțiile de învățământ din oraș, precum și centrala termică a Primăriei. Consilierii locali au mai aprobat două proiecte privind aprobarea încheierii unor contracte de asociere în participațiune, în vederea exploatării în comun a locațiilor cu destinație de difuzare presă, precum și edificării și exploatării în comun a spațiilor cu destinație de stații pentru mijloacele de transport în comun. 

În cadrul ședinței, s-a mai aprobat înființarea Unității Locative de Monitorizare a serviciilor comunitare de utilități publice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3735 secunde