Primăria Mangalia, gazda unei expoziții de pictură

220
Primăria Mangalia a fost, sâmbătă, gazda unui eveniment cultural de pictură și grafică intitulat: "Tinere palete ale Mangaliei", organizat de Academia de desen a cunoscutului artist plastic Karl Robert Perko. La manifestarea culturală, au participat poeta Emilia Dabu, reprezentanți ai municipalității, consilieri locali, oameni de cultură din oraș, alte oficialități de la nivel local. 

Vernisajul expozițional a cuprins peste 100 de lucrări de pictură și grafică, realizate de aproximativ 20 de elevi participanți. Tinerii artiști, elevi ai școlilor din Mangalia și localitățile învecinate, îndrumați de Karl Robert Perko, au abordat cu succes tehnici de desen și pictură, care au fost apreciate de persoanele participante. Dintre acestea, amintim tehnici de lucru precum: cărbune, tuș sepia, pastel, ulei, creion, acuarelă și anatomie artistică. Primăria Mangalia a oferit micilor talente locale, diplome de excelență și diverse cadouri. 

Academia de desen a luat ființă în anul 2008, ca o expresie a cultului pentru frumos și artă, materializat în numeroase expoziții ale elevilor din Mangalia. 

"Toți copiii mei sunt talentați, la fiecare dintre ei încerc să descopăr forma de caracter, pe care să o exprime în artă. Tinerii noștri ar trebui să exploreze cultura în România, să dăm valoare țării în care trăim. Sperăm că, în curând, vom avea în Mangalia o Galerie de Artă, unde talentele noastre locale își vor putea expune lucrările", a precizat Karl Robert Perko. 

De asemenea, în cadrul evenimentului, s-a discutat despre participarea elevilor Academiei de desen la o tabără de creație din Europa. Karl Robert Perko este absolvent al Universității de Arte Frumoase, din Germania - secția pictură și grafică și a participat la numeroase expoziții din țară și străinătate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2353 secunde