Ce mesaj a transmis președintele Băsescu de Ziua Drapelului

134
Ce mesaj a transmis președintele Băsescu de Ziua Drapelului - traianbasescudrapelultricoloralr-1372243864.jpg

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a transmis, astăzi, un mesaj, cu prilejul Zilei Drapelului Național, în care îi îndeamnă pe români să cinstească așa cum se cuvine acest simbol național. "Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului Național, reprezintă pentru toți românii un moment de sărbătoare. Drapelul Național amintește fiecărui român trecutul de luptă pentru unitate și independență și ne face să trăim un sentiment de mândrie și de apartenență la țară și la valorile naționale. 


Zbuciumata istorie a României a dovedit că Drapelul Național reprezintă principalul simbol al unității românilor de pretutindeni, amintind fiecăruia dintre noi datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, independența și suveranitatea României. În această zi îi îndemn pe toți românii, oriunde s-ar afla, să cinstească așa cum se cuvine acest simbol național. La mulți ani, români! La mulți ani, România! La mulți ani, Tricolor!", se arată în mesajul președintelui Băsescu. 


Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 26 iunie. Constituția României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol național alături de stemă, sigiliu și imn.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4522 secunde