Ce obligație au stabilit deputații pentru părinții care pleacă la muncă în străinătate

154
1

Articole de la același autor

Deputații au aprobat, ieri, un proiect de lege privind protecția și promovarea drepturilor copilului, noutatea actului normativ constând în faptul că părinții care pleacă la muncă în străinătate au obligația să notifice autoritățile cu 40 de zile înainte și să desemneze persoana în grija căreia rămâne copilul.

Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege cu 322 voturi pentru, unul împotrivă și o abținere. 

Secretarul de stat în ministerul Muncii, Codrin Scutaru, a declarat în plen că prin proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului sunt introduse o serie de elemente noi care să stea la baza luării de către profesioniști a deciziilor cu privire la copil, detaliindu-se interesul superior al copilului. 

El a explicat că prin acest nou proiect de act normativ sunt introduse prevederi menite să asigure o protecție adecvată a copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. 

Potrivit raportului Comisiei juridice, părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuiește copilul și care urmează să plece la muncă în străinătate are obligația de a notifica această intenție serviciului public de asistență socială de care aparține cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara. 

"Notificarea va conține, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreținerea copilului pe perioada absenței părinților sau tutorelui, după caz. Confirmarea persoanei în întreținerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanța de tutelă, în conformitate cu prevederile prezentei legi", se arată în raportul Comisiei. 

Comentează știrea

red bottom shoes christian louboutin
28 februarie 2014
red bottom shoes christian louboutin

red bottom mary jane heels Stiri Politică : Ce obligație au stabilit deputații pentru părinții care pleacă la muncă în străinătate | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online red bottom shoes christian louboutin http://puriayubali.com/images/christian-louboutin-flo.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2192 secunde