Ce premier va numi Ponta dacă va ajunge președinte

141
1
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că își menține ideea că, dacă va fi ales președinte, trebuie ca viitorul prim-ministru să nu fie unul dintre liderii PSD, iar Liviu Dragnea este de acord cu acest lucru, arătând și că nu îl va accepta niciodată pe Traian Băsescu în această funcție.

"Îmi mențin ideea că (prim-ministru - n.r) nu trebuie și probabil nu va fi unul dintre liderii PSD pentru că într-adevăr o conducere politică trebuie să reprezinte cât mai mult din sectoarele societății. În același timp, trebuie să fie o persoană și, indiferent cine va fi acea persoană, eu o voi sprijini. Pentru că sistemul constituțional (...) este construit în așa fel încât, dacă președintele și primul ministru lucrează împreună, poți să miști țara, dacă președintele și prim ministrul se sabotează, de pierdut are România. Sper să schimbăm acest sistem în 2015, să nu mai avea asemenea căsnicii din obligație", a afirmat Ponta întrebat dacă viitorul prim-ministru va fi de la PSD..

El a adăugat că, dacă va fi schimbată Constituția, principalul decident în executiv va fi primul ministru.

Ponta a mai spus că și președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, este de acord cu ideea ca viitorul premier să nu fie unul dintre liderii PSD.

Comentează știrea

gratiela
25 septembrie 2014
locuri de munca

Munca de calitate (operator online) si bine platita: 300 de dolari lunar! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Garantat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Cereti urgent detalii la email …[email protected]

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Va fi vai de noi cu un președinte ca Ponta"
Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Băsescu: Am semnat pentru cine am încredere
Pagina a fost generata in 4.6035 secunde